Nemzetközi foci

Xavi: Szorosabb meccsre számítottunk, biztos komoly pofon volt nekik

Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Az FC Barcelona vasárnap este 4-0-ra verte meg a Real Madridot a Santiago Bernabeuban.

Kapcsolódó
Ízekre cincálta a Real védelmét, kiütéssel nyert a Barca
A meccs hőse a két gólt szerző és egy gólpasszt kiosztó Aubameyang volt.

A bajnokit követő sajtótájékoztatón Xavi Hernández, a katalánok vezetőedzője érthető módon nagyon jó hangulatban volt, talán az igazi kegyelemdöfést nem is a négy gól, hanem az ő szavai vitték be. A Barca edzője ugyanis a maga finom eszközeivel azt mondta el, hogy a Real Madrid gyenge volt hazai pályán.

„Nagyon keményen megdolgoztunk ezért a sikerért, de nem számítottunk rá, hogy mi leszünk a jobb csapat az ő stadionjukban. Szorosabb meccsre számítottunk, de persze boldog vagyok. Fülig ér a szánk, de két lábbal kell a földön állnunk, még nem nyertünk semmit. Ugyanilyen keményen kell dolgoznunk tovább.

Nem hiszem, hogy a bajnoki címért versenyezhetünk idén, de biztos komoly pofon volt nekik. Nekünk előbb a Bajnokok Ligája-indulást kell elérnünk, aztán meglátjuk, meddig kapaszkodhatunk

– idézi a Marca Xavi szavait.

A Real Madridnak egyébként még így is tetemes előnye van, 9 ponttal előzi meg a Sevillát és 12-vel a Barcelonát, de utóbbinak van egy elmaradt mérkőzése. Emellett az is Carlo Ancelotti csapatának kezére játszik, hogy legközelebb épp egymás ellen játszik a Barca és a Sevilla.

Olvasói sztorik