Nemzetközi foci

Ízekre cincálta a Real védelmét, kiütéssel nyert a Barca

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Az FC Barcelona kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott idegenben a Real Madrid vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának csúcsrangadóján.

Történhet bármi, egy Real Madrid–Barcelona mérkőzés mindig rangadónak számít, legyen szó bajnokiról vagy kupamérkőzésről. Akkor is, ha a felek között a La Liga 29. fordulója előtt 15 pont volt a különbség.

Kapcsolódó
Negyven perc alatt padlóra küldte a Laziót az AS Roma
Tammy Abraham élete formájában van.

A Real magabiztosan állt a bajnokság élén, a Barca számára viszont minden pont számított, hogy odaérjen a Bajnokok Ligája-szereplést érő helyek valamelyikére. Ami a katalánoknak jó hír lehetett, hogy a góllövőlistát vezető Karim Benzema vádlisérülés miatt nem lépett pályára.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a Barca korábbi elnöke, Raimon Carrasco emlékére, majd az első nagy helyzetet a hazaiak hagyták ki, Valverde lövését Ter Stegen védte vetődve.

Ehhez képest a Barca lehetősége ajtó-ablak ziccer volt, Ferran Torres balról tökéletesen centerezett, Aubameyang pedig talán elkapkodta, a bal sarokra tartó nem túl erős és pontos lövését Courtois védte, csakúgy, mint Dembélé ismétlését.

A 29. percben ismét ők voltak a főszereplők, ezúttal Dembélé simán lefutotta a jobbszélen Nachót, beadását Aubameyang szépen csúsztatta a jobb sarokba (0-1).

A 36. percben Vinícius rontott nagy helyzetet, a másik oldalon azonban nem tette meg ugyanezt a szívességet a Barca, Dembélé jobb oldali szöglete teljesen üresen találta Araújót, aki az ötösről könnyedén bólintott a hálóba (0-2).

A második félidő egy hatalmas Barca-ziccerrel kezdődött, Aubameyang kiugratta Ferran Torrest, akinek a leülő Courtois mellett csak a kaput kellett volna eltalálnia, de csúnyán a bal kapufa mellé lőtt.

Egy perc sem telt el, Ferran Torres ismét helyzetbe került, ezúttal nem hibázott, és kilőtte a bal felső sarkot (0-3).

Leállni se nagyon tudott volna a Barcelona, annyira gyenge lábakon állt a hazai védelem, az 51. percben Torres ugratta ki Aubameyangot, aki szépen emelt a kapuba (0-4). A VAR kicsit vizsgálódott, de nem látott lest…

A mérkőzés utolsó harmada már nem hozott újabb gólt, a Barcelona legutóbb 2015. november 21-én győzött négy góllal a Real Madrid vendégeként, akkor ugyancsak 4-0-ra.

La Liga, 29. forduló

Real Madrid – FC Barcelona 0-4 (0-2)
gól: Aubameyang (29., 51.), R. Araújo (38.), Ferran Torres (48.)

 

Espanyol–Mallorca 1-0 (1-0)
gól: De Tomás (42.)

 

Cádiz–Villarreal 1-0 (0-0)
gól: Sobrino (90.)

 

Celta Vigo – Betis 0-0

 

Sevilla – Real Sociedad 0-0

Olvasói sztorik