Nemzetközi foci

Piqué egy mondattal érzékeltette, mit jelentett a Barcának a Real kitömése

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Volt már igazán mélyen is a Barcelona a mostani idényben, de a Real Madrid elleni rangadón fantasztikus játékot produkált Xavi csapata, amely 4-0-ra győzött a Bernabéuban.

Kapcsolódó
Ízekre cincálta a Real védelmét, kiütéssel nyert a Barca
A meccs hőse a két gólt szerző és egy gólpasszt kiosztó Aubameyang volt.

A Barcelonában egymást múlták felül a játékosok, Pierre-Emerick Aubameyang két góllal és egy pazar gólpasszal zárt, Ousmane Dembélé két gólt készített elő, Ferran Torres pedig egy találatot szerzett, egy másiknál pedig asszisztot jegyzett.

Aubameyang statisztikái a meccsen:

www.sofascore.com

A csapat védője, Gerard Piqué a lefújás után egyetlen mondattal írta le, mit is jelent a 4-0-s diadal a Barcának: „Visszatértünk”.

A nagy győzelmet hatalmas ünneplés követte az öltözőben.

A Barca 12 tétmeccs óta veretlen, és ezen sorozat alatt hatodszor jutott el négy gólig. A katalánok legutóbb 2018 októberében nyertek hasonló különbséggel a Real ellen, akkor a Nou Campban 5-1 lett a vége, Madridban pedig ezt megelőzően 2015 novemberében rendeztek ugyanilyen gólfesztivált, akkor szintén négy gombócot nyelt be a Real.

A Real-szurkolókat egyedül az vigasztalhatja, hogy csapatuk így is kilenc ponttal vezet a második Sevilla előtt, a harmadik Barca pedig tizenkét ponttal van lemaradva, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott, mint a listavezető.

Olvasói sztorik