Nemzetközi foci

Elfogytak a jelzők: Lewandowski újabb Müller-rekordot állított be

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel labdarúgója szombati két találatával harmincgólos lett a mostani Bundesliga-szezonban, pályafutása során pedig ötödik alkalommal érte el ezt a határt.

Ezzel utolérte a német futball néhai legendás játékosát, Gerd Müllert, aki szintén ötször volt képes hasonló bravúrra a Bayern színeiben.

A duplázás az Union Berlin elleni bajnokin jött össze a csatárnak, aki tavalyelőtt és tavaly is kiérdemelte a nemzetközi szövetségnél az év legjobbja címet. Az élvonalban címvédő és listavezető, Bajnokok Ligája-negyeddöntős bajor együttes 4-0-ra nyert a magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató fővárosi csapattal szemben.

Kapcsolódó
„Amit adott, felbecsülhetetlen” – a Barca kapui mindig nyitva állnak Messi előtt
Állandó téma, hogy az argentin klasszis visszatérne Barcelonába, most a katalán klub vezetőedzője reagált.

A lengyel játékos először a 2015/16-os idényben jutott el harmincig, és akkor lett először gólkirály a Bundesligában. A 2020/21-es szezont 41 góllal zárta, ezzel megdöntötte Müller 1972 óta élt 40 gólos abszolút Bundesliga-rekordját.

Talán nem túl merész kijelenteni, hogy a Lewnadowskit a Bundesligában nem előzi meg senki a rangsorban (a második helyen álló Patrik Schick előtt legalábbis tizenegy találattal vezet), a hetedik gólkirályi címe lenne az. Természetesen Müller a rekorder – hét elsőséggel.

Olvasói sztorik