Nemzetközi foci

A statisztika, ami megmutatja, milyen ellenfél Simeone Atléticója

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Fontos győzelmet aratott szombaton a La Liga címvédője, az Atlético Madrid, amely a Rayo Vallecanót győzte le idegenben 1-0-ra. Ez a győzelem azt is jelenti, hogy a Sevillára és a vasárnap este a Real Madridhoz látogató Barcelonára is nyomást helyezett a csapat.

Az Opta statisztikája szerint ez volt a 200. olyan spanyol bajnoki Diego Simeone irányítása alatt, amely alatt nem kapott gólt az Atleti. Az argentin a negyedik edző, akinek sikerült elérni ezt a mutatót.

A rekorder Luis Aragonés 230-cal, őt Miguel Munoz (225) és Javier Irureta (204) követi az örökrangsorban, Simeone az első külföldi az elittársaságban. Az argentin érte el a leggyorsabban, elég volt hozzá mindössze 393 bajnoki, vagyis az Atlético a La Liga-meccseinek 51 százalékán nem kap gólt Diego Simeonéval.

A Rayo elleni győztes gól:

A Bajnokok Ligájában a nyolc közé jutó, és ott a Manchester Cityvel játszó Atlético Madrid jelenleg a harmadik a spanyol bajnokságban, a legutóbbi öt mérkőzését pedig mind megnyerte. Legközelebb majd az Alavésszel játszik a válogatott szünet után.

Kapcsolódó
Giroud kihagyta a tutit, Bennaszer bombagólja döntött
Újabb lépést tett a bajnoki cím felé az AC Milan.
Olvasói sztorik