Spain DPPI / SpainDPPI / DPPI via AFP
Nemzetközi foci

„Amit adott, felbecsülhetetlen” – a Barca kapui mindig nyitva állnak Messi előtt

Lionel Messi előtt mindig nyitva állnak az FC Barcelona kapui – jelentette ki a katalán labdarúgócsapat vezetőedzője, az argentin klasszissal hosszú éveken át együtt játszó Xavi Hernández.

Amíg én vagyok a csapat edzője, Messi bármelyik nap ellátogathat az edzésünkre, vagy beszélhet velem. Amit adott nekünk, az felbecsülhetetlen

– nyilatkozta a novemberben szerződtetett szakvezető a spanyol Mundo Deportivo című napilapnak.

Kapcsolódó
A statisztika, ami megmutatja, milyen ellenfél Simeone Atléticója
Nincs egyszerű dolguk a riválisoknak, ha fel akarják törni a madridi védelmet.

Azzal folytatta, hogy az argentin csatár a történelem legjobb játékosa, de jelenleg szerződése van a Paris Saint-Germainnel, amelyhez tavaly két évre írt alá, így szerinte erről nem is érdemes többet mondani. A tréner azokra a felvetésekre reagált, amelyek szerint hamarosan Messi is visszatérhet a Barcához.

Podcastunkban, a Ziccerben nemrég téma volt a Barca jelene, és hogy illene-e a jelenlegi képbe Messi. Az adást itt lehet meghallgatni:

Kapcsolódó
„Ha könyörögne, akkor sem szabad a Barcának Messiben gondolkodnia”
A Barcelona borzalmasan kezdte a szezont, de aztán jött Xavi, akivel egyre jobban belelendül a csapat. De vajon szükség lenne Lionel Messire? Miben hasonlíthat az argentin és Dzsudzsák Balázs karrierje?

A hétszeres aranylabdás Messi – aki 672 góljával a katalán klub történetének legeredményesebb játékosa – a Barcelonával a bajnokságot tízszer, a spanyol szuperkupát nyolcszor, a Király Kupát hétszer nyerte meg. Emellett négyszer ért a csúcsra a Bajnokok Ligájában, háromszor az európai szuperkupában és háromszor a klubvilágbajnokságon.