Nemzetközi foci

Mire Szoboszlai beállt, a Lipcse már agyonverte ellenfelét

JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Az RB Leipzig valósággal átgázolt a Fürthön. A 6-1-re győztes lipcsei csapatban Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdett, Szoboszlai Domink pedig csere volt.

Érdekesen alakult a Lipcse Fürth elleni vendégjátéka. A hazaiak már a 4. percben sikeresen vittek végig egy támadást, egy kapufáról a kapuba pattanó lövés ellen pedig tehetetlen volt Gulácsi Péter.

Innentől kezdve azonban szét lett verve a Fürth, a Leipzig már az első félidőben négy gólt szerzett, majd a második félidőben sem állt le és végül 6-1-re nyert.

Kapcsolódó
Megvan, kinek kéne megmentenie a Herthát
A szezon végéig szól egyelőre a megbízása és elég komoly feladatot kapott: bent kell tartania a Bundesligában az idén még nyeretlen berlinieket.

Szoboszlai Dominik mire beállt az 59. percben, addigra már rég eldőlt a meccs. A Lipcse ezzel a sikerrel feljött a negyedik helyre. A Leipzig egyébként ezzel beállította klubrekordját ami a legnagyobb arányú idegenbeli bajnoki győzelmét illeti, tavaly februárban a Hertha BSC otthonában győzött 6-1-re.

A Borussia Dortmund és az Eintracht Frankfurt is otthon nyert. Előbbi az Arminia Bielefeld, utóbbi a VfL Bochum ellen győzött hazai pályán.

Bundesliga, 26. forduló

Borussia Dortmund-Arminia Bielefeld 1-0 (1-0)
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 2-1 (0-1)
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 0-1 (0-0)
Greuther Fürth-RB Leipzig 1-6 (1-4)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik