Magyar foci

Parádés gólt is lőtt és nyert a Fradi, sosem volt ilyen mélyen a Vidi

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Nem nézett ki rosszul a Fehérvár, de ezúttal is vereséget szenvedett az NB I-ben, ezúttal a Ferencvárostól kapott ki 2-0-ra. A Vidi idén még nem nyert tétmecset és egymást követő hetedik bajnokiját veszítette el, ami negatív klubrekord.

Kapcsolódó
Nyomás a Fradin, a Kisvárda legyőzte 2022 egyik legkellemetlenebb ellenfelét
A Meccs elején a Gyirmót volt a veszélyesebb, a hazaiak végül egy góllal meg tudták nyerni az NB I-es bajnokit.

A szezon előtt még azt lehetett gondolni, hogy ez a rangadó majd a bajnoki cím szempontjából lehet fontos, ehhez képest míg a Ferencváros a várakozásoknak megfelelően az élről várhatta a Fehérvár elleni meccset, addig a fehérváriak a klubtörténeti mélypontot megismételve hat vesztes bajnoki után fogadták riválisukat. Ez látszott is az első félidő játékán, amikor a Vidi inkább a szervezettségre törekedett, ugyanakkor a Fradinak is kevés nagy helyzete volt, igaz, egyszer Esiti lövéséből a kapufát is eltalálta a 7. percben.

A fehérvári drukkerek semmit nem reagáltak a játékosok bemutatásakor a meccs előtt, és többen csak a kezdés után foglalták el a helyüket a lelátón.

A második félidő fehérvári helyzetekkel indult, Nego még a kapuba is talált, de Bese egyértelmű lesről passzolt hozzá, nem adták meg a találatot. Elkezdett nyomni a Ferencváros, majd a 68. percben a vezetést is megszerezte, a csereként beállt Ryan Mmaee cselezte ki Rust egy bedobás után, majd gyönyörűen kilőtte a hosszú felső sarkot. Nem sokkal utána egy másik csereember, Marquinhos találta el a kapufát.

A 73. percben a Vidi előtt volt nagy helyzet, Kodro közeli fejesét tolta ki Dibusz. A hajrában a Fehérvár próbálkozott, be is szorította valamennyire ellenfelét, de mivel kinyílt, várható volt, hogy megkontrázzák, ez a 92. percben jött el, ismét R. Mmaee volt a befejező ember.

A Fehérvár így sorozatban a hetedik bajnokiját veszítette el, ilyen még nem történt a csapattal. Az 1998/99-es idényben, amikor hatszor veszített egymás után, akkor kiesett – most is négy pontra van az utolsó előtti Gyirmót. A szurkolók a lefújás után összevesztek a játékosokkal, Fiola Attila szólalkozott össze a drukkerekkel (itt lehet megnézni), a válogatott védőt a felvételek alapján meg is dobták.

NB I, 24. forduló

MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)

Fehérvár: Kovács D. – Bese (Bamgboye, 76.), Rus, Sabanov, Stopira (Nikolics, 85.), Hangya – Nego, Fiola, Zulj (Makarenko, 85.), Dárdai P. (Petrjak, 76.) – Kodro

Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 57.), Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Vécsei, 65.) – Zubkov (Loncar, 85.), Tokmac, Zachariassen (R. Mmae, 57.) – Boli (Marquinhos, 65.)

gólszerző: R. Mmae (68., 90+2.)

sárga lap: Dárdai (18.), Fiola (66.), Zulj (70.), illetve Loncar (87.), Blazic (88.)

Olvasói sztorik