Nemzetközi foci

„Minden reggel sokkos állapotban ébredek” – szétlőtték az ukrán élvonalbeli klub stadionját

December 6-én még hazai környezetben fogadta ellenfelét, a Mariupol csapatát az ukrán élvonalban szereplő Deszna Csernyihiv, az akkori 3-3 viszont hosszú ideig az utolsó mérkőzés volt a helyi stadionban.

Kapcsolódó
KGB-ügynök lehet az örökre eltiltott ukrán legenda?
Ami biztos, Anatolij Timoscsukot az Ukrán Labdarúgó Szövetség élethosszig tartó eltiltással sújtotta.

A Csernyihiv Stadion – amely egykoron Jurij Gagarin nevét viselte – ugyanis nem úszta meg a háborút, ledőlt lelátók, betört ablakok, egy méter mély gödör a parkolóban és egy törmelékekkel teli pálya maradt a bombázások után.

„A moszkvai megszállók ismét a város legveszélyesebb katonai infrastruktúrájára lőttek: klubunk stadionjára” – írta gúnyosan a klub a közösségi oldalán.

A létesítményt az 1950-es években építették, és 1961-ben Jurij Gagarinról nevezték el, igaz, a névadó csak három évvel később járt először a stadionban, amely az elmúlt évtizedekben számos felújításon esett át.

„Minden reggel sokkos állapotban ébredek. Nincs fontosabb az emberi életnél. Ezek a legrosszabb dolgok, amiket eddig átéltem az életemben. Szerintem minden ukrán így érez. Csak fájdalom és állandó félelem” – nyilatkozta a csapat 30 éves kapusa, Roman Miszak.

A Deszna a 2017/18-as szezonban jutott fel az élvonalba, azóta a legjobbak között szerepel. A háború miatt félbeszakadt idényben tizennyolc forduló után a hetedik helyen állt.

Olvasói sztorik