Magyar foci

Csellel, nagy nehézségek után jutott ki Ukrajnából a Fradi egykori csatára

Vitaly Timkiv / Sputnik / Sputnik via AFP
Vitaly Timkiv / Sputnik / Sputnik via AFP

Öt napon át tartó utazás során, Moldován keresztül tudott csak elmenekülni Ukrajnából ifj. Szergej Kuznyecov, a Ferencváros egykori csatára, számolt be az Ulloi129.hu portál.

Kapcsolódó
A Kisvárda elleni győzelem után az ukrán légióst ünnepelte a Fradi-tábor
A Gyirmót elleni meccset nem vállalta, most csereként áll be, és az ukrán zászlóba burkolózva köszönte meg a buzdítást.

A 39 éves sportember – édesapjához hasonlóan – a Fradi labdarúgója volt, bár komolyabb karriert inkább ukrán csapatokban ért el. Pályafutása befejeztével az Arsenal Tula, a Szpartak Moszkva, legutóbb pedig a Panathinaikosz másodpedzőjeként dolgozott, az orosz invázió azonban Odesszában érte.

„A fejünk fölött húztak el a rakéták február 25-én, és az ablakunkból láttuk a becsapódás fényeit. Éjjel csomagoltunk, mindent hátrahagytunk, csak a legszükségesebb holmikat hoztuk magunkkal és másnap kora reggel két kocsival útnak indultunk. Feleségemen és a két gyerkőcön kívül velünk tartott a nejem családja is, ám nem gondoltuk, hogy öt napon át tart majd a menekülés” – nyilatkozta.

Mivel Moldova határa volt a legközelebb, Kisinyov felé vették az irányt, a határon azonban vagy 30 km-es kocsisor várt rájuk

Az ukránok csak a gyerekeket és a nőket akarták átengedni, nyilván azt gondolták, én jó leszek katonának.

Csellel, nagy nehézségek után jutottunk át a határon, majd Kisinyov és Erdély érintésével érkeztünk előbb szegedi barátainkhoz, majd a Balaton partjára, ahol aztán befogadták népes csapatunkat.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik