Nemzetközi foci

Szoboszlaiék korábbi edzője a Premier League-ben kapott munkát

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

A korábbi híreknek megfelelően az amerikai Jesse Marsch lett a Premier League-ben szereplő Leeds United menedzsere. 2025-ig szól a szerződése.

A 48 éves szakembert tavaly nyáron még a német élvonalban szereplő RB Leipzignél nevezték ki, a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann-t kellett volna pótolnia. Csakhogy a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcseiek az ősszel elég hullámzóan teljesítettek, Marsch irányításával 21 meccsen csak nyolcszor nyertek négy döntetlen és kilenc vereség mellett, így decemberben menesztették.

Kapcsolódó
A FIFA és az UEFA is felfüggesztette Oroszországot
Sem a klubcsapatok, sem a válogatottak nem léphetnek pályára a két szervezet mérkőzésein. Oroszország így vélhetően nem lesz ott a katari világbajnokságon. A Bajnokok Ligája közben szakított a Gazprommal.

A Leeds vasárnap vált meg attól a Marcelo Bielsától, aki különcsége ellenére (vagy épp amiatt is) óriási kedvenc volt a csapat szurkolóinak körében, miután 2020-ban megnyerte a másodosztályú bajnokságot a csapattal, amely 2004 után jutott vissza ismét a Premier League-be. Az első szezon ráadásul kifejezetten jól sikerült, Bielsáék ugyanis a kilencedik helyen zártak, most viszont két pontra van a kieső zóna előtt a csapat.

Februárban összesen 20 gólt kapott a Leeds a Premier League-ben. Az utolsó négy bajnokiján 2-17 volt a csapat gólaránya.

Olvasói sztorik