Nemzetközi foci

A Newcastle ellen tér vissza az Eb-n újraélesztett dán klasszis

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP

A Brentford szombati, Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésén visszatér a labdarúgópályára Christian Eriksen, erről Thomas Frank, a csapat vezetőedzője számolt be pénteki sajtótájékoztatóján, írta az MTI.

Hozzátette, hogy mindenki számára nagy napnak ígérkezik ez, de főleg a dán középpályásnak és családjának lesz minden bizonnyal különleges élmény, amikor kisétál majd a pályára.

„Mindenkinek, aki érintett a labdarúgásban, és látta, mi történt, ez egy újabb emlékeztető arról, milyen kivételezett helyzetben vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk.

Minden pillanatot meg kell becsülnünk az életben

– tette hozzá Frank.

A 30 éves Eriksen január végén ingyen szerződött az Intertől Angliába azt követően, hogy a tavaly nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon június 12-én, a Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a gyepen.

Kapcsolódó
Eriksen: Mindenre emlékszem, kivéve, amíg a mennyországban voltam
A DR1 televíziónak félórás videointerjút adott a dánok klasszisa.

Csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét: a dán játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Inter decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe.

Kapcsolódó
Christian Eriksen a katari világbajnokságon akar játszani
Egyelőre nincs csapata az Európa-bajnokság

A 109-szeres válogatott játékos egy hónapja kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert a Katarban sorra kerülő idei világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni.

Olvasói sztorik