Nemzetközi foci

A lengyel válogatott nem akar Oroszországban vb-selejtezőt játszani

Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Lengyel Labdarúgó Szövetség az európai szövetség (UEFA) hozzájárulását kérte, hogy válogatottja az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezős mérkőzését semleges pályán játszhassa.

A lengyel sport- és turisztikai miniszter, Kamil Bortniczuk egy keddi rádiónyilatkozatában beszélt a varsói igényről, amelyet az ukrán-orosz viszony kiéleződésével indokolt. Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este ismerte el a két szakadár „népköztársaságot”, Donyecket és Luhanszkot. Ezzel a lépésével Moszkva kétségbe vonta Ukrajna területi integritását, és az uniós, valamint a NATO tagországokat egyaránt válaszlépésre kényszerítette. Amennyiben összefoglalást olvasna, mi történt eddig, amióta kitört az ukrán-orosz válság, akkor ezt a cikket ajánljuk.

Kapcsolódó
Az UEFA elnöke sorra kapja a leveleket az oroszországi BL-döntő miatt
Az Európai Parlament képviselői azonnali lépést várnak.

A lengyelek szerint a jelenlegi katonai és politikai helyzetben nem repülhet Oroszországba a válogatott, így a moszkvai pótselejtezőn sem vehet részt március 24-én. Mivel a párharc egyébként is egy mérkőzésen dőlne el, a lengyelek semleges helyszínen szeretnék lejátszani a mérkőzést.

Olvasói sztorik