Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP
Nemzetközi foci

Kártérítést kap az Ajax agykárosodást szenvedett futballistája

Kártérítést kap az Ajax Amsterdamtól Abdelhak Nouri, a holland klub korábbi tehetséges, 2017-ben maradandó agykárosodást szenvedett futballistájának családja, írta az MTI.

Kapcsolódó
Aki látta játszani, róla beszélt, de már azért is küzdenie kell, hogy emberhez méltó élete legyen
Abdelhak Nouri neve egyre kevesebb futballszurkolónak hangzik ismerősen, pedig sokáig minden jel arra mutatott, hogy ő lesz az elkövetkező évek új csillaga. Egy szörnyű tragédia miatt viszont mindent megváltoztatott.

Az akkor 20 éves középpályás egy Werder Bremen elleni ausztriai felkészülési meccsen szívroham következtében esett össze a pályán, és újra kellett éleszteni. A kórházba szállítást követően kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett.

Családja és az Ajax között hosszas vita kezdődött azt követően, hogy az amszterdami klub elismerte, Nouri nem kapott megfelelő orvosi ellátást, amikor összeesett a pályán. Az egyesület ugyanis először azt közölte, hogy szakszerűen jártak el az esetnél, a későbbi vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy defibrillátort kellett volna alkalmaznia az orvosi stábnak.

A mostani egyezség alapján Nouri családja 7,85 millió eurót (körülbelül 2,8 milliárd forintot) kap – ez kártérítés, valamint az a pénz, amelyet potenciálisan kereshetett volna a jövőben.

Az Ajax az eset után visszavonultatta Nouri 34-es mezszámát, valamint elnevezett róla egy különdíjat, amelyet a szezon legtehetségesebb futballistája kap.