Nemzetközi foci

Megható történetet mesélt el a Barca sztárja a kómából felébredt focistáról

2017 nyarán az Ajax a Werder Bremennel játszott felkészülési meccset, amikor a hollandok 20 éves középpályása, Abdelhak Nouri összeesett a pályán, újra kellett éleszteni és később kiderült, maradandó agykárosodást szenvedett.

Egy évvel később Nouri testvére jelentette be, hogy a focista felébredt a kómából, és a szája, valamint a szemöldöke mozgatásával tudott kommunikálni a szeretteivel.

Egy év után magához tért a kómából a focista
Felismerte a szeretteit és tudott velük kommunikálni is.

Nouri aktuális állapotáról most bátyja, Abderrahim számolt be egy holland tévéműsorban, ahol a játékos ajaxos csapattársai is megjelentek.

Appie alszik, eszik, kommunikál, de folyamatos ápolást igényel. A kommunikáció sajnos nem azt jelenti, hogy beszél, továbbra is a szemöldöke mozgatásával tud jelezni nekünk

– mesélte Abderrahim, aki azt is elmondta, a család együtt szokott futballmeccseket nézni, és Appie időnként reagál a látottakra.

Az édesapa, Mohammed azt mondta, komoly megpróbáltatást jelent az egész családnak, ami Nourival történt, de bíznak a csodában, és abban, hogy felépülhet.

A műsorban ott volt Frankie de Jong is, aki jelenleg a Barcelona játékosa, de bevallása szerint Nouri unszolására hagyta el a Willem II-t az Ajax kedvéért.

De Jong megosztott egy megható történetet is, 2019 nyarán meglátogatta Nourit, és elárulta barátja családjának, hogy a Barcelona csábítja.

„Amikor Appie édesanyja ezt meghallotta, megkérdezte tőle: »Appie , melyik csapatot kellene választania Frankie-nek? A Barcelonát?« Appie erre ránézett, és jelzett a szemöldökével, mintha igent mondott volna”.

Kiemelt kép: ERIK PASMAN / ANP / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik