Nemzetközi foci

Haaland leigazolása olyan fontos a Barcának, mint Ronaldinho megszerzése volt

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Sport nevű spanyol lap csütörtökön címlapsztoriként tálalta, hogy a Barcelona számára a nyári átigazolási időszakban Erling Haaland megszerzése lesz a prioritás.

A Sport szerint a hatalmas adósságot maga előtt görgető Barcánál házon belül már kidolgozták a Haaland-hadművelet pénzügyi tervét, a játékos pedig ügynöke, Mino Raiola szerint március-április környékén dönt majd arról, hol szeretne futballozni a nyártól.

A 21 éves csatárt 2024 júniusáig köti szerződés jelenlegi klubjához, a Borussia Dortmundhoz, úgyhogy a Barcelonának mélyen a zsebébe kell nyúlnia, igaz, korábban arról lehetett hallani, hogy Haaland szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék, amely értelmében 2022 nyarán 75 millió (más források szerint 90 millió) euróért elvihető Dortmundból.

A Barcelona ezt az összeget a szponzori bevételek mellett játékoseladásból gereblyézheti össze,

a Sport szerint Memphis Depayt, Luuk de Jongot és Sergi Robertót is áruba bocsáthatja a nyáron, és ha sikerül megszabadulnia a problémás Ousmane Dembélétől, akkor a francia légiós bértömege is felszabadul.

Haalanddal kapcsolatban a Barca edzője, Xavi egyeztetett Joan Laporta elnökkel, és azt mondta, beleillik a csapat stílusába, ráadásul versenyképesebbé is teszi a klubot. A Sport szerint Haaland leigazolása olyan stratégiai fontosságú átigazolás lehet, mint amilyen Ronaldinho megszerzése volt 2003-ban, amikor a brazil világbajnoki címmel a tarsolyában érkezett a csapathoz.

Haaland a mostani bajnokságban tizennégy meccsen tizanhat gólt szerzett, de a BL-ben, valamint a német kupában is szállított még további három, illetve négy gólt.

Olvasói sztorik