Nemzetközi foci

Feltámadt a Barca és elverte az Atléticót

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP
Sorozatban a hetedik mérkőzés maradt veretlen a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután a La Liga 23. fordulójának rangadóján 4-2-re győzött az Atlético Madrid ellen.

A mérkőzés több szempontból is érdekesen alakult, eddig Xavi irányítása alatt sem parádéztak a katalánok, de arra, hogy négy gólt szerezzenek tavaly augusztus óta nem volt példa, akkor a Real Sociedadot győzte le 4-2-re.

Kapcsolódó

A 8. percben a vendégek szereztek vezetést, Luis Suárez passzát az érkező Carrasco váltotta gólra (0-1).

Két perc múlva jött az egyenlítés, Dani Alves jobbról átívelte a labdát Jordi Albának, aki kapásbólé hatalmas gólt lőtt (1-1).

A 21. percben már vezettek a hazaiak, ezúttal Traoré beadását követően Gavi fejelte a labdát a kapuba (2-1).

Sőt, a 43. percben jött a harmadik, Piqué fejese még a kapufán csattant, de Araújo végül csak bekotorta a labdát a hálóba (3-1).

A második félidő elején Dani Alves egy gólpassz után gólt is szerzett (4-1), hogy aztán negatív színben is feltüntesse magát. Nem elég, hogy az 58. percben Luis Suárez szépített (4-2), a brazil jobbhátvéd a 69. percben megtaposta Carrascót, ezért megkapta a piros lapot.

A hajrában már nem tudott újítani az Atlético, a Barcelona győzelmével megelőzte riválisát és feljött a tabella negyedik helyére.

La Liga, 23. forduló

Real Madrid–Granada 1-0
FC Barcelona–Atlético Madrid 4-2
Valencia–Real Sociedad 0-0
Real Betis–Villarreal 0-2
Celta Vigo–Rayo Vallecano 2-0
Osasuna–Sevilla 0-0
Elche–Alavés 3-1
Mallorca–Cádiz 2-1

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik