Nemzetközi foci

Fontezrekkel segítettek a szurkolók az ellenfél edzőjének súlyos beteg feleségén

Mark Fletcher / MI News / NurPhoto
Mark Fletcher / MI News / NurPhoto
Amikor az emberek az FA-kupa varázsáról beszélnek, akkor valahol az angol futball fantasztikus szurkolóit is meg kell említeniük. A történetünk ezúttal a Crystal Palace drukkereiről szól.

Az élvonalbeli csapat az FA-kupa 4. fordulójában a negyedosztályú Hartlepool ellen lépett pályára szombaton és Marc Guéhi, valamint Michael Olise góljaival 2-0-ra győzött.

Kapcsolódó
Megható pillanatok: Cristiano Ronaldo tizenegyest rontó csapattársát vigasztalta
Már a legjobb 32 között kiesett a Manchester united.

A csata azonban ennél sokkal többről szólt. A szurkolók összefogásának köszönhetően ugyanis 65 ezer fontot gyűjtöttek össze a Hartlepool menedzserének, Graham Lee-nek, hogy az összeget az agydaganattal küzdő felesége kezelésére fordíthassa. Ez az összeg egy kísérleti gyógyszer közel egyévnyi adagjára elég.

Gemma Lee 2019 óta küzd a betegségével, az orvosok egy évet adtak neki, de ONC201 kísérleti gyógyszer segítségével (amely lassítja a daganat kialakulását) sikerült időt nyerni. Az ára ugyanakkor havi 5000 fontra rúg.

Elmentem Németországba a gyógyszerért, és egy egész bőröndöt teletömtem tablettákkal. Úgy éreztem magam, mint Pablo Escobar. Három napot utaztam vonattal és repülővel, de ezek voltak életem legfontosabb órái

– nyilatkozta Graham Lee.

A feleség gyógykezelésére adománygyűjtést indítottak, a Crystal Palace vezetése pedig a kupameccs előtt értesülve a problémáról 1000 fontot adományozott. Emellett felhívta a szurkolók figyelmét minderre, és az akció meglepően eredményesnek bizonyult.

Mire a meccs véget ért, már 65 ezer font gyűlt össze – ennek nagy részét a Crystal Palace szurkolói utalták át (az összeg mostanra átlépte a 70 ezres határt is.)

Akadt egy ismeretlen 12 ezres utalás is, a szurkolók szerint a klub egyik játékosa áll emögött, aki szeretné megőrizni a névtelenségét.

Nagy tisztelet mindenkinek, aki támogatta Graham Lee-t, feleségét és családját. Büszke vagyok mindenkire, ez a sport igazán jó oldala. Az ehhez hasonló történetek azt mutatják, hogy igazi klub vagyunk

– nyilatkozta Patrick Vieira, a Crystal Palace menedzsere.

Olvasói sztorik