Nemzetközi foci

Korai gólja után Haalandért aggódhattak a dortmundi drukkerek

UWE ANSPACH / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
UWE ANSPACH / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Egymást követő harmadik bajnokiját nyerte meg a Borussia Dortmund a Bundesligában, miután 3-2-re győzni tudott a Hoffenheim otthonában. A csapat a második sikerével három pontra megközelítette a Bayern Münchent – igaz, a címvédő még pályára lép a fordulóban.

Kapcsolódó
Bizakodó a játékosmenedzser: további magyarok kerülhetnek a Bundesligába
Szoboszlai Dominik ügynöke azt mondta, hogy Schäfer András után további magyar játékosok kerülhetnek a német labdarúgó-bajnokságba.

Erling Haaland már a 6. percben vezetést szerzett a vendégeknek, majd nem sokkal később rosszul fogott talajt egy támadás során, ápolni kellett és a folytatásban is húzta a lábát. Ugyan folytatta, a 63. percben így is le kellett cserélni, alighanem vizsgálatok várnak rá a mérkőzést követően.

A Hoffenheim az első félidő hajrájában egyenlített, de előbb egy szépen kijátszott támadás végén Reus vette vitte a dortmundi vezetést, majd Raumról pattant a labda a saját kapujába. Bár a kétgólos hátrányból tudott faragni a Hoffenheim, egyenlítenie már nem sikerült – pedig két nagy helyzete is volt a hazai csapatnak az egyenlítésre az utolsó percekben.

Ami a magyar játékosokat illeti: Sallai Roland csereként a 74. percben állt be a 2-0-ra nyerő Freiburgba, Szalai Ádám sérülése után még mindig nem volt bevethető Mainzban, Schäfer András érkezését pedig pénteken jelentették be, így nem volt a keretben a Borussia Mönchengladbach ellen. Az Union Berlin 2-1-re nyert egyébként.

Bundesliga, 20. forduló

SC Freiburg-VfB Stuttgart 2-0 (1-0)
Greuther Fürth-FSV Mainz 05 2-1 (1-0)
TSG Hoffenheim-Borussia Dortmund 2-3 (1-1)
Bayer Leverkusen-Augsburg 5-1 (2-0)
Borussia Mönchengladbach-Union Berlin 1-2 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik