Magyar foci

Bizakodó a játékosmenedzser: további magyarok kerülhetnek a Bundesligába

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik ügynöke azt mondta, hogy Schäfer András után további magyar játékosok kerülhetnek a német labdarúgó-bajnokságba.

Kapcsolódó
Bundesliga-csapatba szerződött Schäfer András
Topligában folytatja a magyar válogatott 22 éves középpályása.

Pénteken jelentették be, hogy a 22 éves szombathelyi származású futballista a Bundesligában jelenleg ötödik helyen álló Union Berlinben folytatja pályafutását. A középpályást a tavalyi év legjobbjának választották Magyarországon.

„Hetekig egyeztettünk, és nagyon örülök, hogy olyan megállapodás jött létre, amelyben minden fél a játékos érdekeit tartotta szem előtt.

Ez persze elsősorban Andris érdeme, aki olyan teljesítményt nyújtott, hogy most azt mondom, nagyon nagy eséllyel meghatározó játékos lehet majd a Bundesligában

– mondta az M1-nek.

A menedzser hangsúlyozta: a már külföldön játszó futballisták sikerei, teljesítménye miatt sokkal nagyobb bizalommal fordulnak a magyar játékosok felé az európai top-bajnokságok.

„Ezen belül úgy látom, hogy a német Bundesliga nagyon jó terep lehet a fiatal, de már tapasztalt játékosainknak, akik szeretnék meglépni a következő lépcsőfokot a karrierjükben. Ezért remélem, és nagyon bízom abban, hogy a jövőben több ilyen transzferre is sor kerülhet” – fogalmazott Esterházy Mátyás.

Szerinte több olyan játékos is van a fejében, akiben benne van ez a potenciál, ilyen Bolla Bendegúz, Gruber Zsombor vagy Senkó Zsombor.

Schäfer érkezésével újra hat magyar labdarúgó van a Bundesligában: a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik