Wayne Rooney bevallotta, hogy szándékosan akart sérülést okozni egy meccsén

John Terry bánta, hogy így egyenlítette ki az esélyeket.
Kapcsolódó cikkek

Wayne Rooney elismerte, hogy szándékosan akart sérülést okozni egy Chelsea elleni mérkőzésen 2006-ban.

A Derby County edzője a Mail on Sunday-nek adott interjút, amelyben részletesen beszámolt az esetről. A terve be is jött, John Terryt sikerült kiszedni az ellenfél védelméből.

„Tudtam, hogy nyerni fognak, érezni lehetett, hogy jobb csapatuk van. Ezért cseréltem ki a stoplika hosszú fémre. A lehető leghosszabbra, ami még szabályos volt. Azt gondoltam, ha összecsapok az ellenféllel, mindent beleadok majd, aztán így is lett.

John Terry mankókkal hagyta el a pályát, lyukat ütöttem a lábába. Aláírtam egy mezemet, amit pár héttel később feladtam neki postán, azt írtam rá, hogy kérem vissza a stoplimat, ami a lábában ragadt”

– áll a Mail on Sunday cikkében, amelyből az is kiderül, Rooney nagyon nehezen boldogult a felhajtással, ami körülvette.

Kapcsolódó
Pontlevonás, csődeljárás, pénzszórás – mi történik a nagy múltú Derby Countyval?
Mára igazi rémálommá vált Wayne Rooney edzői karrierjének első állomása: a másodosztályban éppen bennmaradó Derby County negatív pontszámmal áll a tabella legalján. És a helyzet lehet még rosszabb is.

Az egyébként is nagy bajba kerülő Derbynak ez újabb csapás lehet, mivel az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) magyarázatot kér az elhangzottakról. Roy Keane-t egy korábbi eset miatt 150 ezer fontra bírságolt az FA, mert a könyvében elismerte, szándékosan okozott sérülést 2002-ben Erling Haaland apjának, a Manchester Cityben játszó Alf-Inge Haalandnak. Az anyagi problémák miatt súlyos pontlevonással büntetett Derby Countynak más sem hiányzik, minthogy esetleg eltiltsák az edzőt.