Nemzetközi foci

Lottóötösnyi pénzt fizetett ki az Arsenal Aubameyangnak, mielőtt megszabadult tőle

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

„A legjobbakat kívánjuk Aubának a pályafutása következő fejezetéhez, és köszönjük mindazt, amit a klubért tett” – ezzel az üzenettel köszönt el pár napja a Barcelonába távozó Pierre-Emerick Aubameyangtól az Arsenal.

Azóta kiderült, az elbocsátó, szép üzenet mellett Aubameyangnak némi fájdalomdíj is járt, bár talán szerencsésebb lenne ezt inkább amolyan ösztönzésnek nevezni. A gaboni csatár ugyanis kegyvesztett lett az Arsenalnál decemberben, amikor a klub elengedte Franciaországba, ahonnan késve tért vissza. Mikel Arteta edző erre megfosztotta a csapatkapitányi karszalagtól Aubameyangot, aki partvonalon kívülre került, ami egy focista számára mindig lélekölő, ugyanakkor heti 350 ezer fontos (majdnem 150 millió forint) fizetéssel némileg könnyebb lehet elviselni a helyzetet.

Aubameyangnak még másfél év hátra volt a szerződéséből az Arsenalnál, amely 7 millió fontot (közel 3 milliárd forint) fizetett a játékosnak, hogy felbontsa a szerződését, írja a Marca a Timesra hivatkozva. Mivel a játékos szabadon igazolhatóvá vált, a Barcelonának nem kellett fizetnie érte, az Arsenalnál pedig ezek szerint úgy voltak vele, inkább most kifizetnek 7 milliót, mint hogy még másfél évig állják a bérét a játékosnak, aki a lelátón szotyizik.

Így fogadták Aubameyangot a Barcelonánál:

Olvasói sztorik