Nemzetközi foci

Megható üzenettel búcsúzott Aubameyang az Arsenal-szurkolóktól

Visionhaus/Getty Images
Visionhaus/Getty Images

Az Arsenal kedd este bejelentette hivatalos honlapján, hogy szerződést bontott Pierre-Emerick Aubameyanggal. Ezzel egyúttal szabadon aláírhat az Barcelonához.

Kapcsolódó
Aubameyang végleg a Barcáé, amelynek fizetnie sem kell érte
Az Arsenal nagyot bukott a távozásán, igaz, az évi 15 millió fontos fizetését megspórolja.

Aubameyangtól decemberben elvette Mikel Arteta a csapatkapitányi karszalagot, és egyértelműnek tűnt, hogy a téli átigazolási időszakban új csapatot keres magának. Mivel a pályán nem tehette meg, az Arsenal szurkolóitól Instagram-oldalán búcsúzott el az afrikai támadó.

„Az Arsenal szurkolóinak köszönöm, hogy az elmúlt évek során Londont a családom otthonává tettétek. Volt néhány hullámhegyünk és hullámvölgyünk, de a támogatásotok jelentett számomra mindent.

Örökké a szívemben őrzöm majd, hogy trófeákért harcolhattunk és a csapatkapitánya lehttem ennek a kluban. Mindig teljes odaadással igyekeztem segíteni a klubot, ezért is fáj annyira, hogy valódi búcsú nélkül kell távoznom. De a foci már csak ilyen.

Szomorú vagyok, hogy nem segíthettem a csapattársaimnak az elmúlt hetekben, ugyanakkor mindig tisztelni fogom a klubot és csak a legjobbakat kívánom a srácoknak és a szurkolóknak a továbbiakban”

– írta Aubameyang.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pierre-Emerick Aubameyang (@auba) által megosztott bejegyzés

A 32 éves csatár összesen 163 tétmeccset játszott az Arsenalban, ezeken 92 gólt szerzett.

Olvasói sztorik