Francois Nel/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Digitális partjelzőket is alkalmaznak fognak a klubvilágbajnokságon

Digitális partjelzőket is használ majd a FIFA a klubvilágbajnokságon.

Ennek a rendszernek a lényege, hogy a stadionok tetőszerkezetére speciális kamerákat szerelnek, így azok felülről veszik folyamatosan a pályát. A rendszer képes a futballisták végtagjait is animálni, így azonnal jelzik, hogy az adott pillanatban les volt-e a helyes ítélet. A DailyMail beszámolója szerint a FIFA szeretné majd a 2022-es katari világbajnokságon is használni a rendszert, így a klub-vb fontos mérföldkő lehet a rendszer számára.

Kapcsolódó
Tahiti focicsapat szerepel beugróként a klubvébén
A kilencszeres óceániai BL-győztes Auckland City az Új-Zélandon a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténszabályok miatt visszalépett a tornától.

Az Arab Kupán használt rendszer már csütörtökön már munkába is állt, az al-Dzsazira 45 perc alatt öt gólt szerzett az AS Pirae ellen, de csak három volt szabályos, amelyből egyet éppen les miatt nem adtak meg. Cikkünk megjelenése után ért véget a mérkőzés, amelyet 4-1-re nyert meg az al-Dzsazira.

A 2021-es klubvilágbajnokság február 12-ig tart, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea az elődöntőben csatlakozik be a küzdelmekbe.

A klubvilágbajnokság programja:

1. forduló:
AS Pirae (tahiti) – al-Dzsazira (egyesült arab emírségekbeli) 4-1

 

2. forduló:
al-Ahli (egyiptomi) – Monterrey (mexikói)
al-Hilal (szaúdi) – al-Dzsazira

 

elődöntő:
Palmeiras (brazil) – a 2. mérkőzés győztese
Chelsea (angol) – a 3. mérkőzés győztese

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!