Nemzetközi foci

Digitális partjelzőket is alkalmaznak fognak a klubvilágbajnokságon

Francois Nel/Getty Images
Francois Nel/Getty Images

Digitális partjelzőket is használ majd a FIFA a klubvilágbajnokságon.

Ennek a rendszernek a lényege, hogy a stadionok tetőszerkezetére speciális kamerákat szerelnek, így azok felülről veszik folyamatosan a pályát. A rendszer képes a futballisták végtagjait is animálni, így azonnal jelzik, hogy az adott pillanatban les volt-e a helyes ítélet. A DailyMail beszámolója szerint a FIFA szeretné majd a 2022-es katari világbajnokságon is használni a rendszert, így a klub-vb fontos mérföldkő lehet a rendszer számára.

Kapcsolódó
Tahiti focicsapat szerepel beugróként a klubvébén
A kilencszeres óceániai BL-győztes Auckland City az Új-Zélandon a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténszabályok miatt visszalépett a tornától.

Az Arab Kupán használt rendszer már csütörtökön már munkába is állt, az al-Dzsazira 45 perc alatt öt gólt szerzett az AS Pirae ellen, de csak három volt szabályos, amelyből egyet éppen les miatt nem adtak meg. Cikkünk megjelenése után ért véget a mérkőzés, amelyet 4-1-re nyert meg az al-Dzsazira.

A 2021-es klubvilágbajnokság február 12-ig tart, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea az elődöntőben csatlakozik be a küzdelmekbe.

A klubvilágbajnokság programja:

1. forduló:
AS Pirae (tahiti) – al-Dzsazira (egyesült arab emírségekbeli) 4-1

 

2. forduló:
al-Ahli (egyiptomi) – Monterrey (mexikói)
al-Hilal (szaúdi) – al-Dzsazira

 

elődöntő:
Palmeiras (brazil) – a 2. mérkőzés győztese
Chelsea (angol) – a 3. mérkőzés győztese

Olvasói sztorik