Nemzetközi foci

Újabb fájdalmas zakó, Dél-Amerika egyik topcsapata lemaradhat a vb-ről

Juan Mabromata / AFP
Juan Mabromata / AFP

Kolumbia 1-0-ra kikapott Argentínában a világbajnoki selejtezősorozatban. Lionel Messi távollétében léptek pályára a hazaiak, a mindent eldöntő gólt az interes Lautaro Martínez szerezte a 29. percben.

Lautaro gólja:

Míg Argentína már biztos vb-résztvevő, addig a legutóbbi hét meccsén még csak gólt sem szerző Kolumbia elég nehéz helyzetben van: két fordulóval a selejtezősorozat vége előtt öt pont a hátránya a biztos kijutást jelentő negyedik helytől és négy az osztályozós pozíciótól.

A kolumbiaiak még Bolíviával és Venezuelával játszanak, egyik sem tűnik megoldhatatlan feladatnak, de már nem a saját kezében van a csapat sorsa. Kolumbia a legutóbbi két vébén részt vett, Brazíliában negyeddöntőbe, Oroszországban nyolcaddöntőbe jutott.

Kapcsolódó
Alexis Sánchez duplája tartja életben Chile vb-reményét
Kínkeservesen sikerült három pontot szereznie a csapatának.

Uruguay nagy menekülésbe kezdett, a sorozatban elszenvedett négy vereségét követően most két egymást követő meccsét nyerte meg, ezúttal Venezuelát verték Luis Suárezék 4-1-re úgy, hogy Rodrigo Bentancur már az 1. percben eredményes volt, Cavani pedig pár lépésről ollózott a kapuba a meccs során.

A tizenegyesből eredményes Suárez rekordot döntött, 28 találatnál jár már a dél-amerikai vb-selejtezők történetében, ez egy játékostól a legtöbb.

Cavani ollózós gólja:

A biztos résztvevő Brazília 4-0-val gázolt át Paraguayon, míg Ecuador és Peru 1-1-et játszott – előbbi a harmadik helyen áll, utóbbi a pótselejtezőt érő ötödiken.

Vb-selejtező, Dél-Amerika, 16. forduló

Uruguay – Venezuela 4-1 (3-0)

Argentína – Kolumbia 1-0 (1-0)

Brazília – Paraguay (4-0 (1-0)

Peru – Ecuador 1-1 (0-1)

Bolívia – Chile 2-3 (1-1)

Olvasói sztorik