Nemzetközi foci

Világbajnoki részvételről álmodik a Barca veteránja

DOUGLAS MAGNO / AFP
DOUGLAS MAGNO / AFP

Az olimpia, a Copa América és a Konföderációs Kupa után végre világbajnoki címet is nyerne Dani Alves, a Barcelona veterán jobbhátvédje, aki nagyon szeretne ott lenni a novemberi, katari tornán.

Kapcsolódó

A 38 éves klasszis nem véletlenül szerződött a katalánokhoz, mindenképpen szeretne olyan formába lendülni, hogy a vébén a szakvezetés számításba vegye.

Alves a múlt csütörtökön 120. mérkőzésén lépett pályára a nemzeti csapatban, ennél többször csak Cafú és Roberto Carlos jutott szóhoz a válogatottban. De itt még nem ér véget a pályafutása, úgy érzi, komoly tapasztalata és elhivatottsága a világbajnokságon is segítheti a társakat.

Állítja, hogy Brazília szerencsés, hogy a történelem során mindig is nagyszerű szélsővédőkkel rendelkezett, ez meglehetősen ritka a futball világában, szerinte a brazilok ezzel is a sokoldalúságukat bizonyítják.

„Szerintem az a különbség köztem, illetve Danilo és Alex Sandro játékstílusa között, hogy én kicsit technikásabb vagyok. Pontosan ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy az ellenfeleket meglepve mindig a legjobb stratégiát dolgozzuk ki.

Ezért egészséges a versenyszellem, hiszen mi, játékosok természetesen versengünk, de mindig a válogatottért

hangsúlyozta.

Brazília már kvalifikálta magát a vébére, a jelenleg is zajló selejtezők következő fordulójában – magyar idő szerint szerda hajnalban – Paraguayt fogadja.

Olvasói sztorik