MAURO PIMENTEL / AFP
Nemzetközi foci sport

Bekeményített, csak beoltott játékosokra számít a brazil futballkapitány

A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihagyta a világbajnoki selejtezőkre készülő keretéből az Atlético Madrid védőjét, Renan Lodit, mivel nem oltatta be magát időben a koronavírus ellen.

Kapcsolódó

A brazilok január 28-án a Quitóban, Ecuador válogatottjánál vendégeskednek, február 2-án pedig hazai környezetben lépnek pályára a paraguayiak ellen. A teljes védőoltás nélkül a hátvéd be sem léphetne Ecuadorba…

Tite sajtótájékoztatón számolt be döntéséről, leszögezve, hogy mások esetében is így fog eljárni, ha nem veszik fel a vakcinát.

Személy szerint úgy gondolom, hogy az oltás társadalmi felelősség, az enyém és a körülöttem lévőké egyaránt

– mondta a szakvezető.

A szövetség orvosi bizottságának elnöke, Jorge Pagura megerősítette mindezt.

„Senkit nem kényszerítünk, de ha valaki nincs beoltva, és az egész kollektíva igen, az nem fair. A vakcina komoly védelmet ad.

Persze senki nem köteles felvenni az oltást, de mi sem vagyunk kötelesek beválogatni.

Brazília 35 ponttal vezeti a dél-amerikai csapatok selejtezőinek tabelláját, és – a térségből elsőként – már kijutott a világbajnokságra, amelyet novemberben és decemberben rendeznek Katarban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!