Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images
Nemzetközi foci

Elküldi az egyik hátvédjét a listavezető, mert hazudhatott a koráról

Nem hosszabbítja meg Chancel Mbemba Mangulu szerződést az FC Porto, mert nem tudja bizonyítani, hogy hány éves.

Kapcsolódó
Tízmillió eurót költöttek a nullkilométeres edzőre, aki azonnal bajnoki címet ünnepelhetett
A portugál bajnokságra hajlamosak vagyunk legyinteni, hiába szivárognak belőle a topligákba folyamatosan a jobbnál jobb játékosok és edzők. Ezt a hozzáállást zúzhatja szét a mindössze 36 éves Rúben Amorim, aki váratlanul került az ország egyik legjobb klubjához, amellyel azonnal bajnokságot is nyert.

A hihetetlen fordulatról a portugál CM Jornal számolt be, a cikkében pedig kifejti a portál, hogy a kongói középhátvéd ügye már a nemzetközi szövetséghez (FIFA) is eljutott. A futballistának négy különböző dátumot megjelölő papírja is felbukkant, 27 és 33 éves is lehet ezek alapján, ezért a Porto rögtön jelentette a FIFA-nál az esetet és értelemszerűen nem hosszabbítja meg az idén nyáron lejáró szerződését.

Mbemba a jelenlegi szezonban összesen 24 tétmérkőzésen lépett pályára, a csapat egyik erőssége volt.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.