Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Már második klubját vette meg a Real Madrid klasszisa

33 éves korára már két labdarúgóklub többségi tulajdonosának mondhatja magát Marcelo, a Real Madrid játékosa, de ezzel még nem ért véget a befektetés-sorozat.

Az 58-szoros brazil válogatott balhátvéd DOZE nevű cégén keresztül 2017-ben vásárolta be magát a Paraná állam bajnokságában játszó Azuriz csapatához, de a portugál Record azt írta, a helyi másodosztály 8. helyén álló Mafra együttesénél is többségi tulajdont szerzett.

Marcelo azt szeretné, ha Azuriz és Mafra szorosan együttműködnének.

Az az elképzelésünk, hogy a Mafra valójában egy híd legyen az európai és a brazil piac között. Sok másodszintű európai klub küzd a dél-amerikai piac felfedezésével, ebben segíthetünk

– nyilatkozta.

Azt nem tudni, hogy mennyit fizetett a portugál csapatért, de azt igen, hogy adósságot nem kellett átvállalnia.

„A klub jól szervezett és anyagilag is rendben lévő volt. Most az infrastruktúrába fogunk beruházni – tette hozzá.

Marcelo a Recordnak elárulta, ezzel még nem értek véget nagyszabású tervei.

A Mafra volt az első akvizíciónk, ez jelentette a kezdetet az európai piacon. A terveink szerint most egy másik nagyobb hagyományokkal rendelkező, fontosabb klub megvásárlása következhet.

Ennek meg kell történnie 2022 második felében. Elképzelésünk szerint az új klub kiegészíti a már meglévőket, így az Azuriznál kiképzett és a Mafra által megszerzett játékost ez a klub vásárolhatja majd meg.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!