Nemzetközi foci

Már második klubját vette meg a Real Madrid klasszisa

Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
33 éves korára már két labdarúgóklub többségi tulajdonosának mondhatja magát Marcelo, a Real Madrid játékosa, de ezzel még nem ért véget a befektetés-sorozat.

Az 58-szoros brazil válogatott balhátvéd DOZE nevű cégén keresztül 2017-ben vásárolta be magát a Paraná állam bajnokságában játszó Azuriz csapatához, de a portugál Record azt írta, a helyi másodosztály 8. helyén álló Mafra együttesénél is többségi tulajdont szerzett.

Marcelo azt szeretné, ha Azuriz és Mafra szorosan együttműködnének.

Az az elképzelésünk, hogy a Mafra valójában egy híd legyen az európai és a brazil piac között. Sok másodszintű európai klub küzd a dél-amerikai piac felfedezésével, ebben segíthetünk

– nyilatkozta.

Azt nem tudni, hogy mennyit fizetett a portugál csapatért, de azt igen, hogy adósságot nem kellett átvállalnia.

„A klub jól szervezett és anyagilag is rendben lévő volt. Most az infrastruktúrába fogunk beruházni – tette hozzá.

Marcelo a Recordnak elárulta, ezzel még nem értek véget nagyszabású tervei.

A Mafra volt az első akvizíciónk, ez jelentette a kezdetet az európai piacon. A terveink szerint most egy másik nagyobb hagyományokkal rendelkező, fontosabb klub megvásárlása következhet.

Ennek meg kell történnie 2022 második felében. Elképzelésünk szerint az új klub kiegészíti a már meglévőket, így az Azuriznál kiképzett és a Mafra által megszerzett játékost ez a klub vásárolhatja majd meg.”

Olvasói sztorik