Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
Nemzetközi foci sport

A Barcelona hivatalosan is bejelentette az egyik legnagyobb pénzügyi bukását

Az FC Barcelona bejelentette hivatalos oldalain, hogy a jövőben nem számolnak Ousmane Dembélével.

Kapcsolódó

A francia támadónak év végén lejár a szerződése a katalánoknál, ezért már több különböző ajánlatot is kapott a klubtól a hosszabbításra. Dembélé azonban ezeket rendre visszautasította, ezért aztán Mateu Alemany sportigazgatónak nem maradt más választása, ultimátumot adott a franciának, aki úgy döntött, távozik.

Megértettük, hogy nem a Barcelonában képzeli el a jövőjét, így mi is kommunikáltuk a döntésünket és kitettük a Király Kupa-mérkőzés keretéből. Olyan játékosokra van szükségünk, akik elkötelezettek, ezért közöltük vele, hogy minél előbb távoznia kell

– hangzik a Barca videójában a sportigazgató értékelése.

A jelenleg anyagi gondokkal küzdő Barcelona 2017-ben költött el összesen 145 millió eurót a Neymarért kapott pénzből, hogy Dembélét szerződtesse a Dortmundtól. A ma már 24 éves futballistának sérülésekkel és a hozzáállásával is gondok adódtak, összesen 129 tétmeccsen 31 gólt és 23 asszisztot jegyzett, a mostani idényben egy gól és két gólpassz a mérlege. Még ha télen el is tudják passzolni Dembélét, óriási anyagi bukta ez a befektetés a klub számára.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után néhány órával azt is bejelentették a katalánok, hogy Nico Gonzálezt regisztrálták az élvonalbeli csapat tagjai közé. A 20 éves középső középpályás így a La Ligában is szóhoz juthat.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!