Nemzetközi foci

A Barcelona hivatalosan is bejelentette az egyik legnagyobb pénzügyi bukását

Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Az FC Barcelona bejelentette hivatalos oldalain, hogy a jövőben nem számolnak Ousmane Dembélével.

Kapcsolódó

A francia támadónak év végén lejár a szerződése a katalánoknál, ezért már több különböző ajánlatot is kapott a klubtól a hosszabbításra. Dembélé azonban ezeket rendre visszautasította, ezért aztán Mateu Alemany sportigazgatónak nem maradt más választása, ultimátumot adott a franciának, aki úgy döntött, távozik.

Megértettük, hogy nem a Barcelonában képzeli el a jövőjét, így mi is kommunikáltuk a döntésünket és kitettük a Király Kupa-mérkőzés keretéből. Olyan játékosokra van szükségünk, akik elkötelezettek, ezért közöltük vele, hogy minél előbb távoznia kell

– hangzik a Barca videójában a sportigazgató értékelése.

A jelenleg anyagi gondokkal küzdő Barcelona 2017-ben költött el összesen 145 millió eurót a Neymarért kapott pénzből, hogy Dembélét szerződtesse a Dortmundtól. A ma már 24 éves futballistának sérülésekkel és a hozzáállásával is gondok adódtak, összesen 129 tétmeccsen 31 gólt és 23 asszisztot jegyzett, a mostani idényben egy gól és két gólpassz a mérlege. Még ha télen el is tudják passzolni Dembélét, óriási anyagi bukta ez a befektetés a klub számára.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után néhány órával azt is bejelentették a katalánok, hogy Nico Gonzálezt regisztrálták az élvonalbeli csapat tagjai közé. A 20 éves középső középpályás így a La Ligában is szóhoz juthat.

Olvasói sztorik