Nemzetközi foci

Allegri: Úgy tűnik, mintha a futballt az ördög találta volna ki

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Másodpercek voltak hátra az olasz Szuperkupa-döntő hosszabbításából, amikor a Juventus brazil védője, Alex Sandro kissé könnyelműen, mellel akarta letenni a labdát a saját 16-osán belül, de ezzel az Internek teremtett zicert, és Alexis Sánchez elintézte, hogy ne legyenek tizenegyesek.

„Szinte éget a vereség. Úgy tűnik, mintha a futballt az ördög találta volna ki” – nyilatkozta a meccs után Massimiliano Allegri, a Juventus edzője, aki érhetően nagyon csalódott volt.

A Juve edzője a végén arra várt, hogy legyen egy játékmegszakítás, hogy becserélhesse a tizenegyespárbajra Leonardo Bonuccit, de erre végül nem volt lehetősége, mert Sánchez gólja után egyből lefújta a meccset a bíró. Bonucci a gól után összeszólalkozott az oldalvonalnál az Inter titkárával, Cristiano Mozzillóval, de nem lett nagyobb balhé az incidensből.

Allegri azt mondta, a vereség miatt érzett dühöt a pályán pozitív energiává kell alakítani a bajnokságban, az olasz kupában és a BL-ben. A Juvéból Matthijs de Ligt, Juan Cuadrado, Wojciech Szczesny, Federico Chiesa, Danilo és Aaron Ramsey is hiányzott, Bonucci pedig végül nem állt be, és Allegri poztitívumként értékelte, hogy azok, akik játszottak, olyan hozzáállást mutattak, amivel egyenrangú ellenfelei voltak az Internek.

A Juvéval kapcsolatos hír még, hogy az idényben minden sorozatot számítva 9 gólnál és 4 gólpassznál járó Paulo Dybala állítólag úgy döntött, nem hosszabbítja meg az idén nyáron lejáró szerződését, vagyis jelen állás szerint ingyen távozhat néhány hónap múlva, ami anyagilag is nagy érvágást jelentene a klubnak.

A Juventus 38 pontjával ötödik a Serie A-ban, és a hétvégén a 14. helyezett Udinest fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik