Ryan Pierse/Getty Images
Nemzetközi foci sport

A Liverpool korábbi csatára egy perc alatt megrúgta minden idők talán legszebb érvénytelen dupláját

A liverpooli drukkerek emlékezetében bizonyára élénken él a 2011-es téli átigazolási időszak, amikor az 50 millióért eladott Fernando Torres helyére a Newcastle-ből Andy Carrollt igazolta a klub 35 millióért cserébe. Az angol csatár nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de kedd este megint mutatott valamit abból, miért nézte ki magának akkor a Pool.

A jelenlegi szezonban már a másodosztályú Readingben játszó csatár jó eséllyel megrúgta ugyanis minden idők legpechesebb két gólját. Nem ő az első, akinek két találatát sem adják meg egy meccsen, de hogy nála szebb duplát elvettek valakitől, az nehezen elképzelhető. Carroll a Fulham ellen előbb ollótott egy káprázatos gólt, majd mellre vett egy labdát és a léc alá bombázta. Mindezt ráadásul egy percen belül!

A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy mindkét találatnál lesről lépett vissza Andy Carroll, így aztán hiába lőtt két pokolian nagy gólt, mit sem ért. Pedig a Readingnek nagyon kellett volna a gól, mivel a Fulham 7-0-ra intézte el a csapatot. A vendégeknek egyébként ez már a második olyan győzelme szezonban, ahol legalább hét gól a különbség, ilyenre több mint száz éve nem volt példa. Az egyetlen csapat, amely erre képes volt, az 1895-96-os szezonbeli Liverpool.

A Reading 22 ponttal még éppen nem kieső a Championshipben, míg a Fulham egyetlen pontra van csak lemaradva az éllovas Bournemouth mögött.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!