Nemzetközi foci

A Liverpool korábbi csatára egy perc alatt megrúgta minden idők talán legszebb érvénytelen dupláját

Ryan Pierse/Getty Images
Ryan Pierse/Getty Images

A liverpooli drukkerek emlékezetében bizonyára élénken él a 2011-es téli átigazolási időszak, amikor az 50 millióért eladott Fernando Torres helyére a Newcastle-ből Andy Carrollt igazolta a klub 35 millióért cserébe. Az angol csatár nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de kedd este megint mutatott valamit abból, miért nézte ki magának akkor a Pool.

A jelenlegi szezonban már a másodosztályú Readingben játszó csatár jó eséllyel megrúgta ugyanis minden idők legpechesebb két gólját. Nem ő az első, akinek két találatát sem adják meg egy meccsen, de hogy nála szebb duplát elvettek valakitől, az nehezen elképzelhető. Carroll a Fulham ellen előbb ollótott egy káprázatos gólt, majd mellre vett egy labdát és a léc alá bombázta. Mindezt ráadásul egy percen belül!

A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy mindkét találatnál lesről lépett vissza Andy Carroll, így aztán hiába lőtt két pokolian nagy gólt, mit sem ért. Pedig a Readingnek nagyon kellett volna a gól, mivel a Fulham 7-0-ra intézte el a csapatot. A vendégeknek egyébként ez már a második olyan győzelme szezonban, ahol legalább hét gól a különbség, ilyenre több mint száz éve nem volt példa. Az egyetlen csapat, amely erre képes volt, az 1895-96-os szezonbeli Liverpool.

A Reading 22 ponttal még éppen nem kieső a Championshipben, míg a Fulham egyetlen pontra van csak lemaradva az éllovas Bournemouth mögött.

Olvasói sztorik