Nemzetközi foci sport

Szalah-ék vereséggel kezdtek, bombagóllal kapott ki Egyiptom

Vereséggel kezdte az Afrika Kupát a Mohamed Szalah-val felálló Egyiptom. Az egyiptomiak a D csoportban Nigériával találkoztak, utóbbi csapat azonban sokkal többet tett a győzelemért, amely végül egy látványos góllal lett meg:

a Premier League-ben szereplő Leicester City támadója, Kelechi Iheanacho előbb lekészítette magának a labdát, majd félfordulatból ballal a felső sarokba lőtt.

Mutatja egyébként, mekkora sztár Szalah, hogy a nigériai kapitány a lefújás után vele szelfizett.

A 11v11.com statisztikái szerint a két csapat 20. alkalommal találkozott egymással, ez a kilencedik nigériai győzelem volt öt döntetlen és hat egyiptomi siker mellett. Egyiptom eddig rekordot jelentő hét alkalommal nyerte meg az Afrika Kupát, Nigéria háromszor volt aranyérmes.

Érdekesség, hogy az idei Afrika Kupán eddig lejátszott nyolc mérkőzésből ez volt a hatodik 1-0. Egyedül Kamerun és Burkina Faso meccsen volt több találat: a házigazda kameruniak 2-1-re győztek. Az Algéria-Sierra Leone összecsapás pedig 0-0 lett.

Kapcsolódó

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!