Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Mourinho keményen lehúzta a játékosait a nagy összeomlás után

3-1-re vezetett ugyan a Roma, végül mégis vereséget szenvedett a Juventus elleni rangadón.

Kapcsolódó
Ilyen fordítást is régen látott a Serie A, őrült meccsen nyert a Juventus
A 70. percben még az AS Roma vezetett két góllal.

A vereség után José Mourinho, a Roma edzője meglehetősen paprikás hangulatban nyilatkozott, és nem kímélte a játékosait.

„Hetven percig teljesen kontrolláltuk a meccset. A csapat nagyon jól játszott, letámadott, diktálta a tempót, kezdeményező volt. Aztán a hetvenedik perctől lelkileg összezuhant a csapat. Amikor a Juve 3-2-re szépített, az kinyírt minket, és a remekül játszó Felix Afena-Gyant le kellett hoznom, a helyére beálló Eldor Somurodov pedig mindent rosszul csinált. A Juventus egy erős karakterrel bíró csapat, és amikor 3-2-re feljöttek, a félelem megjelent a játékosaim fejében.

Nekem nem jelentett gondot, hogy 3-2 lett az állás, de a csapatomnak igen. Amikor bajban vagy, akkor talpra állsz, és megpróbálod visszaszerezni korábbi önmagad. De az öltözőben vannak olyan játékosok, akik túl kedvesek és túl gyengék

– mondta Mourinho.

A Roma mindkét idei bajnokiját elvesztette (a Juve előtt a Milan győzte le 3-1-re), és mindössze a hetedik a tabellán, kilenc ponttal lemaradva a még BL-t érő helyen álló Atalantától, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!