Nemzetközi foci

Mourinho keményen lehúzta a játékosait a nagy összeomlás után

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

3-1-re vezetett ugyan a Roma, végül mégis vereséget szenvedett a Juventus elleni rangadón.

Kapcsolódó
Ilyen fordítást is régen látott a Serie A, őrült meccsen nyert a Juventus
A 70. percben még az AS Roma vezetett két góllal.

A vereség után José Mourinho, a Roma edzője meglehetősen paprikás hangulatban nyilatkozott, és nem kímélte a játékosait.

„Hetven percig teljesen kontrolláltuk a meccset. A csapat nagyon jól játszott, letámadott, diktálta a tempót, kezdeményező volt. Aztán a hetvenedik perctől lelkileg összezuhant a csapat. Amikor a Juve 3-2-re szépített, az kinyírt minket, és a remekül játszó Felix Afena-Gyant le kellett hoznom, a helyére beálló Eldor Somurodov pedig mindent rosszul csinált. A Juventus egy erős karakterrel bíró csapat, és amikor 3-2-re feljöttek, a félelem megjelent a játékosaim fejében.

Nekem nem jelentett gondot, hogy 3-2 lett az állás, de a csapatomnak igen. Amikor bajban vagy, akkor talpra állsz, és megpróbálod visszaszerezni korábbi önmagad. De az öltözőben vannak olyan játékosok, akik túl kedvesek és túl gyengék

– mondta Mourinho.

A Roma mindkét idei bajnokiját elvesztette (a Juve előtt a Milan győzte le 3-1-re), és mindössze a hetedik a tabellán, kilenc ponttal lemaradva a még BL-t érő helyen álló Atalantától, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

Olvasói sztorik