Nemzetközi foci

Berlinben egy újonc bíró ugrott be megsérült társa helyére

Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Köln 3-1-re nyert a Hertha vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 18., idei első fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kapcsolódó
Klopp és Tuchel után újabb sztáredző kovácsolódik a mainzi műhelyben
Bo Svenssonnal a Mainz először bent maradt a Bundesligában, az idén pedig már az európai kupaindulást érő helyért küzd. De miként alakította át a játékot a dán edző?

A vendégek sokkal lendületesebben futballoztak, szűk félóra elteltével csak a hazaiak kapusának, Alexander Schwolownak volt köszönhető a gól nélküli állás.

Aztán három perc alatt minden megváltozott, a 29. percben idénybeli 12. bajnoki találatával házi gólkirály Anthony Modeste, majd a korábbi Hertha-játékos, Ondrej Duda talált be (0-2).

A szünetben érdekes közjáték történt, Tobias Stieler játékvezető jelezte, megsérült, így nem bírja folytatni a mérkőzést. A helyét a mindössze 35 éves Alexander Sather foglalta el, aki még sohasem vezetett mérkőzést az élvonalban.

2016 óta 47 mérkőzésen fújt a másodosztályban, a 2021-22-es szezonban hatszor dolgozott asszisztensként és most ötödször tevékenykedett negyedik játékvezetőként a Bundesliga I-ben.

A fordulást követően a fővárosiak ugyan szépítettek Vladimir Darida révén, de a hajrában Jan Thielmann eldöntötte a három pont sorsát (1-3).

Bundesliga, 18. forduló

Hertha – Köln 1-3 (0-2)
gól: Darida (57.), illetve Modeste (29.), Duda (32.), Thielmann (90+1.)

 

Bochum – Wolfsburg 1-0 (0-0)
gól: Pantovic (65.)

Olvasói sztorik