Nemzetközi foci sport

Szoboszlai furcsa magyarázatot adott a VAR-os góljára

Az RB Leipzig meggyőző győzelemmel kezdte 2022-t: a mindhárom magyar játékosát kezdőként bevető lipcseiek hazai pályán verték 4-1-re a műtétje után lábadozó Szalai Ádámot nélkülöző, a 20. perctől emberhátrányban játszó Mainzot. A legértékesebb magyar játékos, Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott.

Kapcsolódó
Szoboszlai okos lövésénél esélye sem volt a kapusnak
A Lipcse első idei bajnokiján egyből betalált a legértékesebb magyar labdarúgó.

Előbb csapata 1-0-s vezetésénél, a 47. percben lőtt védhetetlenül a felső sarokba Nkunku passza után, majd nem sokkal később viszonozta az asszisztot csapattársának, akit remek ütemben ugratott ki.

A gólját követően a sporik hosszasan nézegették a videóbírót, majd úgy döntöttek, érvényes találat született. Szoboszlai az ítéletet a meccs után a Kickernek adott nyilatkozatában azzal magyarázta, hogy szerencsére a mérkőzést megelőző napon elment fodrászhoz. Mutatjuk is Dominik gólját, hogy mi köze a frizurájának ahhoz, érvényes-e a találat, vagy sem:

Nos, a videózást követően a játékvezető azért hagyta jóvá a gólt, mert amikor Szoboszlai valóban leshelyzetben megpróbálta megcsúsztatni csapattársa jobbról érkező ívelését, alighanem a rövidebb hajméretének köszönhetően pár milliméterrel lemaradt róla és nem ért hozzá a labdához. A fodrászának köszönhetően így a labda továbbszállt Nkunku felé, akinek a szabály szerint szintén a korábbi passztól számították a mozgását, és akkor ő nem volt lesen. A francia támadó visszapasszolta a magyar válogatott csapattársához a lasztit, aki két védőtől is szorongatva a jobb felső sarokba bombázta azt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!