Nemzetközi foci

Szoboszlai furcsa magyarázatot adott a VAR-os góljára

Az RB Leipzig meggyőző győzelemmel kezdte 2022-t: a mindhárom magyar játékosát kezdőként bevető lipcseiek hazai pályán verték 4-1-re a műtétje után lábadozó Szalai Ádámot nélkülöző, a 20. perctől emberhátrányban játszó Mainzot. A legértékesebb magyar játékos, Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott.

Kapcsolódó
Szoboszlai okos lövésénél esélye sem volt a kapusnak
A Lipcse első idei bajnokiján egyből betalált a legértékesebb magyar labdarúgó.

Előbb csapata 1-0-s vezetésénél, a 47. percben lőtt védhetetlenül a felső sarokba Nkunku passza után, majd nem sokkal később viszonozta az asszisztot csapattársának, akit remek ütemben ugratott ki.

A gólját követően a sporik hosszasan nézegették a videóbírót, majd úgy döntöttek, érvényes találat született. Szoboszlai az ítéletet a meccs után a Kickernek adott nyilatkozatában azzal magyarázta, hogy szerencsére a mérkőzést megelőző napon elment fodrászhoz. Mutatjuk is Dominik gólját, hogy mi köze a frizurájának ahhoz, érvényes-e a találat, vagy sem:

Nos, a videózást követően a játékvezető azért hagyta jóvá a gólt, mert amikor Szoboszlai valóban leshelyzetben megpróbálta megcsúsztatni csapattársa jobbról érkező ívelését, alighanem a rövidebb hajméretének köszönhetően pár milliméterrel lemaradt róla és nem ért hozzá a labdához. A fodrászának köszönhetően így a labda továbbszállt Nkunku felé, akinek a szabály szerint szintén a korábbi passztól számították a mozgását, és akkor ő nem volt lesen. A francia támadó visszapasszolta a magyar válogatott csapattársához a lasztit, aki két védőtől is szorongatva a jobb felső sarokba bombázta azt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik