Cruzeiro Football Club / AFP
Nemzetközi foci sport

„Kövér Ronaldo! Gyere, és magyarázd meg” – új klubjánál tüntettek a brazil legenda ellen

A brazil Cruzeiro új tulajdonosa, a korábbi klasszis csatár Ronaldo ellen tüntettek a labdarúgócsapat drukkerei.

Nem alakul zökkenőmentesen a korábban Fenoménnek nevezett – játékosként a Cruzeiróban is megfordult – 45 éves volt támadó bemutatkozása új szerepkörében: szervezett szurkolói csoportok csütörtökön a klub edzőpályája mellett fejezték ki nemtetszésüket amiatt, hogy Ronaldo hagyja távozni a csapat egyik alapemberét.

„Kövér Ronaldo! Gyere, és magyarázd meg” – skandálták a méltatlankodó drukkerek.

Kapcsolódó
Történelmet írt, romokon építkezik: miért vette meg egykori csapatát Ronaldo?
A brazil futball egyik legnagyobb alakja, Ronaldo történelmet írt azzal, hogy megvásárolta egykori csapatát, a négyszeres bajnok Cruzeirót. Privát befektetőként ő az első klubtulajdonos az országban.

Haragjukat az váltotta ki, hogy a klubvezetés nem hajlandó Fabióval egy évre szerződést hosszabbítani, csupán három hónapos további együttműködést kínált.

A kapus, aki 2005 óta szerepel a Cruzeiróban és azóta 976 alkalommal viselte a csapat mezét, Instagram-bejegyzésben tárta a világ elé, hogy az előző vezetéssel létrejött megállapodást nem tartják tiszteletben a klub új irányítói.

A Cruzeiro hivatalos közösségi oldala nem kommentálta a kapus kijelentését, pusztán méltatta Fabio eddigi erőfeszítéseit.

A kétszeres aranylabdás, háromszor a világ legjobbjának megválasztott, kétszeres világbajnok Ronaldo – teljes nevén Ronaldo Luís Nazário de Lima – a múlt hónapban 400 millió reálért (22,2 milliárd forint) vásárolt többségi tulajdont a Belo Horizonte-i klubban, melyet vissza szeretne juttatni az élvonalba. Ehhez azonban szerinte az egyik fontos lépés a költségek csökkentése az adósságállomány mérséklése érdekében.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!