Nemzetközi foci

„Kövér Ronaldo! Gyere, és magyarázd meg” – új klubjánál tüntettek a brazil legenda ellen

Cruzeiro Football Club / AFP
Cruzeiro Football Club / AFP

A brazil Cruzeiro új tulajdonosa, a korábbi klasszis csatár Ronaldo ellen tüntettek a labdarúgócsapat drukkerei.

Nem alakul zökkenőmentesen a korábban Fenoménnek nevezett – játékosként a Cruzeiróban is megfordult – 45 éves volt támadó bemutatkozása új szerepkörében: szervezett szurkolói csoportok csütörtökön a klub edzőpályája mellett fejezték ki nemtetszésüket amiatt, hogy Ronaldo hagyja távozni a csapat egyik alapemberét.

„Kövér Ronaldo! Gyere, és magyarázd meg” – skandálták a méltatlankodó drukkerek.

Kapcsolódó
Történelmet írt, romokon építkezik: miért vette meg egykori csapatát Ronaldo?
A brazil futball egyik legnagyobb alakja, Ronaldo történelmet írt azzal, hogy megvásárolta egykori csapatát, a négyszeres bajnok Cruzeirót. Privát befektetőként ő az első klubtulajdonos az országban.

Haragjukat az váltotta ki, hogy a klubvezetés nem hajlandó Fabióval egy évre szerződést hosszabbítani, csupán három hónapos további együttműködést kínált.

A kapus, aki 2005 óta szerepel a Cruzeiróban és azóta 976 alkalommal viselte a csapat mezét, Instagram-bejegyzésben tárta a világ elé, hogy az előző vezetéssel létrejött megállapodást nem tartják tiszteletben a klub új irányítói.

A Cruzeiro hivatalos közösségi oldala nem kommentálta a kapus kijelentését, pusztán méltatta Fabio eddigi erőfeszítéseit.

A kétszeres aranylabdás, háromszor a világ legjobbjának megválasztott, kétszeres világbajnok Ronaldo – teljes nevén Ronaldo Luís Nazário de Lima – a múlt hónapban 400 millió reálért (22,2 milliárd forint) vásárolt többségi tulajdont a Belo Horizonte-i klubban, melyet vissza szeretne juttatni az élvonalba. Ehhez azonban szerinte az egyik fontos lépés a költségek csökkentése az adósságállomány mérséklése érdekében.

Olvasói sztorik