Nemzetközi foci

C. Ronaldo kiszorította a brazil Ronaldót az álomválogatottból

ANTONIO SCORZA / AFP
ANTONIO SCORZA / AFP

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is bekerült minden idők legjobb férfi futballistáinak álomcsapatába a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szavazásának eredményeképpen, írta az MTI.

A Barcelona argentin és a Juventus portugál világsztárja mellett a brazilok Fekete Gyöngyszeme, vagyis Pelé kapott még helyet a csatársorban, míg az argentinok tavaly elhunyt klasszis támadójának, Diego Maradonának a középpályán jutott hely a top tizenegyben, amelynek tagja lett még a régi sportági nagyságok közül Beckenbauer, Cruyff és a kapus Jasin is.

Nem fért be viszont az álomválogatottba Ronaldo , a brazil labdarúgás egy másik ikonikus alakja, akit a B csapatba szavaztak be – mások mellett Zidane, Platini, Gerd Müller és Di Stéfano társaságában – a voksolásban részt vett újságírók, volt futballisták és az összes kontinenst képviselő szakemberek.

A férfi labdarúgók álomcsapata

Lev Jasin (Szovjetunió) – Cafú (Brazília), Franz Beckenbauer (Németország), Franco Baresi (Olaszország), Paolo Maldini (Olaszország) – Xavi Hernández (Spanyolország) – Diego Maradona (Argentína), Johan Cruyff (Hollandia) – C. Ronaldo (Portugália), Pelé (Brazília), Lionel Messi (Argentína)

 

A B válogatott
Gianluigi Buffon (Olaszország) – Carlos Alberto (Brazília), Bobby Moore (Anglia) Daniel Passarella (Argentína), Roberto Carlos (Brazília) – Lothar Matthäus (Németország) – Zinedine Zidane (Franciaország), Michel Platini (Franciaország) – Ronaldo (Brazília), Gerd Müller (Németország), Alfredo Di Stéfano (Argentína/Spanyolország)

Olvasói sztorik