Nemzetközi foci

Gerrard elhozta egykori csapattársát a Barcától

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

Philippe Coutinho a Barcelonától kölcsönben az Aston Villához került.


A Barcelona egy ideje már megpróbálta elpasszolni a brazil középpályást, aki korábban már szerepelt Angliában, hiszen 2013 és 2018 között a Liverpool futballistája volt.

A Poolnál Coutinho csapattársa volt az a Steven Gerrard, aki jelenleg a Villa edzője, úgyhogy ez jó alap lehet kettőjük főnök-beosztott kapcsolatához.

„63 alkalommal szerepelt a brazil válogatottban, nyerő típusú játékos, aki hihetetlen teljesítményt nyújtott a Liverpoolban, úgyhogy megértem, miért hozták össze annyi csapattal. Az nem véletlen, ha valakit varázslónak becéznek a szurkolók, úgyhogy nagy tisztelője vagyok” – nyilatkozta Gerrard a 29 éves Coutinhóról még azelőtt, hogy a birminghami klub bejelentette volna az érkezését.

A Sky Sports statisztikái szerint a brazil támadó középpályás előző klubjában, a Barcelonában 105 meccsen 28 gólt szerzett, és öt trófeát nyert a csapattal, ahol nem számított kulcsembernek. Korábban Európában szerepelt az Internél, az Espanyolnál, valamint a Bayern Münchennél is.

Az elmúlt két bajnokiját elveszítő Aston Villa a 13. a Premier League-ben, és legközelebb hétfőn lép pályára, amikor az FA Kupában a Manchester United vendége lesz.

Olvasói sztorik