Nemzetközi foci

Philippe Coutinhóból már a csapattársainak is elegük van

Alex Caparros/Getty Images
Alex Caparros/Getty Images

Nagyon úgy tűnik, hogy Philippe Coutinho napjai meg vannak már számlálva Barcelonában.

A brazil támadót nagy reményekkel szerződtették a katalánok 150 millió euróért Liverpoolból, de azóta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Barcában 101 meccsen rúgott 24 gólt és kiosztott 14 gólpasszt, de a jelenlegi szezonban 11 tétmeccsen egy találat a mérlege. Már a klubvezetők is szabadulnának a dél-amerikaitól, de spanyol újságírók szerint csapattársainál is betelt a pohár.

Kapcsolódó
Már csak kolonc a Barca nyakán a legdrágább játékosa
Nagy reményekkel és rengeteg pénzért érkezett a Barcelonához Philippe Coutinho 2018 januárjában. Két és fél évvel később azonban a Barcánál már alig várják, hogy megszabaduljanak a brazil játékostól.

Coutinho ugyanis a jelek szerint eléggé lazán veszi a dolgokat Barcelonában. Albert Rogé, a katalán Sport újságírója egy kollégájára hivatkozva azt írja, hogy amikor elküldték melegíteni a hétvégi, Celta Vigo elleni mérkőzésen (3-3), egyszerűen annyit felelt, hogy neki arra nincs szüksége. Ezek után inkább nem cserélte be Sergi Barjuán megbízott edző, a kerettagok vezérei viszont kérdőre vonták a meccs után.

Sokáig az a sztori terjedt el az eset kapcsán, hogy Coutinho egyszerűen nem akart beállni a megsérülő Ansu Fati helyére, mert korábban az utolsó percekben már volt erre példa, de a fentiek alapján ezúttal más történt. Az viszont biztos, hogyha már a csapattársaknak is elegük van egy játékosból, az nem sok jót sejtet.

Coutinhótól egyébként nem újdonság az ilyesmi, 2018-ban a Liverpoolnál is kitalált sérülésekre hivatkozott és ellógott edzéseket, amikor az angolok nem akarták eladni a Barcának. A katalánok nehéz anyagi helyzetén is segítene egyébként, ha a brazil támadótól meg tudnának szabadulni. A kérdés már csak az, hogy kinek sikerül lepasszolni a 29 éves futballistát.

Olvasói sztorik