Nemzetközi foci

„Barátom, nagyon szeretlek, hiányozni fogsz a pályáról és a válogatottból” – Messi üzent a visszavonuló Agüerónak

Alexandre Schneider/Getty Images
Alexandre Schneider/Getty Images

Szerdán hivatalosan is bejelentette visszavonulását Sergio Agüero, a Barcelona 33 éves argentin csatára.

Kapcsolódó
Sírva jelentette be Agüero, hogy véget ért a karrierje
33 évesen, szívproblémák miatt fejezi be profi karrierjét az argentin csatár.

Az argentin csatár visszavonulása sokakat megérintett, hiszen nem jószántából döntött a visszavonulás mellett, hanem szívproblémák miatt. Több edző és csapattárs is támogatásáról biztosította Agüerót, de az egyik legmeghatóbb üzenetet Lionel Messi írta Instagram-oldalára.

„Lényegében közös pályafutásunk volt, tele gyönyörű pillanatokkal és néhány kevésbé kellemessel. Ezek összehoztak minket, barátok lettünk és sok időt töltöttünk együtt a pályán kívül is.

Az igazság az, hogy most nagyon fáj látnom, hogy fel kell adnod azt a dolgot, amit a legjobban szeretsz. Biztos vagyok benne, hogy boldog leszel és örömet okozol majd magad körül mindenkinek, ahogyan eddig is tetted mindenhol. Új fejezet kezdődik az életben, amihez sok sikert kívánok! Barátom, nagyon szeretlek, hiányozni fogsz a pályáról és a válogatottból is

– áll Messi bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés

Sergio Agüero összesen öt bajnoki címet nyert a Manchester Cityvel, mellette még további tíz trófeát, 2021-ben pedig a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt a csapattal. A Premier League-ben szerzett 184 találata a negyedik legtöbb, ő az angol bajnokság történetének legeredményesebb külföldi játékosa.

Közben az argentin válogatottal kétszer nyert U20-as vébét, 2008-ban olimpiai bajnok volt, míg a felnőttekkel 2014-ben vb-ezüstöt, 2021-ben Copa Américát nyert.

Olvasói sztorik