Nemzetközi foci

Soha nem játsszák le a Tottenham sorsdöntő kupameccsét

DANIEL LEAL / AFP
DANIEL LEAL / AFP

Zöldasztal mellett dől el az eredetileg csütörtökre kiírt Tottenham Hotspur-Stades Rennes Konferencia Liga labdarúgó-mérkőzés, amely azért maradt el, mert a londoni egyesületnél több játékos és stábtag is megfertőződött a koronavírussal.

Kapcsolódó
Van hiányérzete a Fradinak, de télen nem lesz nagy játékosmozgás
Nehéz sorsolását okolja a Ferencváros vezérigazgatója azért, hogy utolsó helyen zárt csoportjában a magyar bajnok.

Az európai szövetség (UEFA) szombaton közölte: a felek bevonásával megpróbáltak új időpontot találni az összecsapásnak, de nem sikerült olyan megoldásra jutniuk, amely mindkét klubnak megfelelt volna.

Ezért az ügy most az UEFA ellenőrzési, etikai és fegyelmi bizottsága elé kerül, amely a versenyszabályzattal összhangban dönt majd a találkozó sorsáról.

A francia egyesület nem értett egyet azzal, hogy elmaradjon a csütörtöki mérkőzés, noha az angolok közlése szerint nyolc játékosuk és öt stábtagjuk is fertőzött – neveket nem közöltek.

A G csoportban a Rennes már biztos csoportgyőztes és nyolcaddöntős, míg a jelenleg harmadik Tottenham egy esetleges győzelemmel még megelőzhetné a három ponttal előtte álló holland Vitesse-t. A második hely továbbjutást, a harmadik kiesést jelent.

Olvasói sztorik