Fabio Fagiolini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Ronaldót is befoghatja a Serie A 21 éves gólkirályjelöltje

Dusan Vlahovic nagyon belelendült. A Fiorentina 21 éves szerb csatára az elmúlt öt bajnokiján hét gólt szerzett: a Spezia ellen triplázott, a Milan ellen duplázott, az Empoli és a Sampdoria ellen egy-egy alkalommal volt eredményes, és ebben az időszakban az ellenfelek közül csak a Juventus úszta meg, hogy Vlahovic bevegye a kapuját.

A firenzei csapat játékosa 12 góljával vezeti a Serie A góllövőlistáját, és a télen nehéz lesz megtartania őt a klubnak, mert rengetegen érdeklődnek iránta.

Kapcsolódó

A 2021-es évben Vlahovic összesen 29 gólt szerzett a Serie A-ban, és az elmúlt 69 évben rajta kívül a külföldiek közül csak hárman voltak ennyire hatékonyak a kapu előtt. Tavaly Cristiano Ronaldo 33 gólig jutott a Juventusban, 2016-ban Gonzalo Higuaín 30 gólt szerzett a Napoliban és a Juventusban, míg 2001-ben egy másik argentin klasszis, Hernan Crespo szintén harmincszor mattolta a kapusokat a Lazio mezében.

A Fiorentina idén még három bajnokin lép pályára, ha a 14-szeres szerb válogatott Vlahovic hasonló ütemben folytatja a gólszerzést, akkor befoghatja, sőt meg is előzheti Ronaldót.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!