Nemzetközi foci

Ronaldót is befoghatja a Serie A 21 éves gólkirályjelöltje

Fabio Fagiolini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Fabio Fagiolini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Dusan Vlahovic nagyon belelendült. A Fiorentina 21 éves szerb csatára az elmúlt öt bajnokiján hét gólt szerzett: a Spezia ellen triplázott, a Milan ellen duplázott, az Empoli és a Sampdoria ellen egy-egy alkalommal volt eredményes, és ebben az időszakban az ellenfelek közül csak a Juventus úszta meg, hogy Vlahovic bevegye a kapuját.

A firenzei csapat játékosa 12 góljával vezeti a Serie A góllövőlistáját, és a télen nehéz lesz megtartania őt a klubnak, mert rengetegen érdeklődnek iránta.

Kapcsolódó

A 2021-es évben Vlahovic összesen 29 gólt szerzett a Serie A-ban, és az elmúlt 69 évben rajta kívül a külföldiek közül csak hárman voltak ennyire hatékonyak a kapu előtt. Tavaly Cristiano Ronaldo 33 gólig jutott a Juventusban, 2016-ban Gonzalo Higuaín 30 gólt szerzett a Napoliban és a Juventusban, míg 2001-ben egy másik argentin klasszis, Hernan Crespo szintén harmincszor mattolta a kapusokat a Lazio mezében.

A Fiorentina idén még három bajnokin lép pályára, ha a 14-szeres szerb válogatott Vlahovic hasonló ütemben folytatja a gólszerzést, akkor befoghatja, sőt meg is előzheti Ronaldót.

Olvasói sztorik