Nemzetközi foci

A fél Premier League sorban áll a Serie A idei legjobb góllövőjéért

Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Dusan Vlahovic 18 éves volt, amikor a Fiorentina megvette a Partizan Beogradtól. A szerb csatár negyedik idényét tölti a firenzei klubnál, és mára a Serie A egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. Az idei naptári évben összesen 27 gólt szerzett a 21 éves Vlahovic, ilyenre a Fiorentina-játékosuk közül utoljára a svéd Kurt Hamrin volt képes – még 1960-ban.

Az őszi idényben 10 gólnál tart Vlahovic, aki a laziós Ciro Immobilével holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A Transfermarkt 50 millió euróra teszi a szerb támadó értékét, de annak, aki a télen el akarja vinni Firenzéből, ennél várhatóan többet kell fizetnie.

Érdeklődőkben nincs hiány, az olasz klubok közül a Juventus és a Milan is szerződtetné Vlahovicot, akire angol csapatok is hajtanak. A 90min.com azt írja, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea, a Tottenham, az Arsenal, az Everton, a Newcastle és a Manchester United is szívesen látná a 14-szeres szerb válogatott focistát, aki 2020 októberében a magyarok elleni, 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája-meccsen debütált a válogatottban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik