Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

A fél Premier League sorban áll a Serie A idei legjobb góllövőjéért

Dusan Vlahovic 18 éves volt, amikor a Fiorentina megvette a Partizan Beogradtól. A szerb csatár negyedik idényét tölti a firenzei klubnál, és mára a Serie A egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. Az idei naptári évben összesen 27 gólt szerzett a 21 éves Vlahovic, ilyenre a Fiorentina-játékosuk közül utoljára a svéd Kurt Hamrin volt képes – még 1960-ban.

Az őszi idényben 10 gólnál tart Vlahovic, aki a laziós Ciro Immobilével holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A Transfermarkt 50 millió euróra teszi a szerb támadó értékét, de annak, aki a télen el akarja vinni Firenzéből, ennél várhatóan többet kell fizetnie.

Érdeklődőkben nincs hiány, az olasz klubok közül a Juventus és a Milan is szerződtetné Vlahovicot, akire angol csapatok is hajtanak. A 90min.com azt írja, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea, a Tottenham, az Arsenal, az Everton, a Newcastle és a Manchester United is szívesen látná a 14-szeres szerb válogatott focistát, aki 2020 októberében a magyarok elleni, 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája-meccsen debütált a válogatottban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!