Nemzetközi foci

Olasz klubok viaskodnak az argentin gólkirályjelöltért, de surranópályán feltűnt a Real is

ALEJANDRO PAGNI / AFP
ALEJANDRO PAGNI / AFP

Közeleg a téli átigazolási időszak, és úgy néz ki, az európai klubok nagy versenyben lesznek, hogy ki tudja megszerezni a River Plate 21 éves játékosát, Julian Álvarezt.

Álvarez idén robbant be az argentin futballba, 16 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját, és nagy szerepe van abban, hogy a River négy fordulóval a vége előtt kilencpontos előnnyel áll a tabella élén.

A Football Italia azt írja, a Juventus már megfigyelőket küldött Argentínába, hogy meggyőződjenek arról, érdemes-e kifizetni a 20-25 millió euró körüli kivásárlási árat a támadóért, akinek 2022. december 31-ig érvényes a szerződése a Buenos Aires-i klubnál.

Az olasz csapatok közül a Milan, valamint a Fiorentina is érdeklődik Álvarez iránt, és a firenzeiek a korábbi argentin válogatott, a jelenleg a klub technikai igazgatójának számít Nicolas Burdisso kapcsolatai révén helyzeti előnyből indulhatnak.

Igen ám, de a Real Madrid is megkörnykezte már Álvarez ügynökét, úgyhogy nagy verseny várható a játékosért, aki a Copa Américán és a vb-selejtezőn összesen ötször szerepelt eddig az argentin válogatottban.

Olvasói sztorik