ALEJANDRO PAGNI / AFP
Nemzetközi foci sport

Olasz klubok viaskodnak az argentin gólkirályjelöltért, de surranópályán feltűnt a Real is

Közeleg a téli átigazolási időszak, és úgy néz ki, az európai klubok nagy versenyben lesznek, hogy ki tudja megszerezni a River Plate 21 éves játékosát, Julian Álvarezt.

Álvarez idén robbant be az argentin futballba, 16 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját, és nagy szerepe van abban, hogy a River négy fordulóval a vége előtt kilencpontos előnnyel áll a tabella élén.

A Football Italia azt írja, a Juventus már megfigyelőket küldött Argentínába, hogy meggyőződjenek arról, érdemes-e kifizetni a 20-25 millió euró körüli kivásárlási árat a támadóért, akinek 2022. december 31-ig érvényes a szerződése a Buenos Aires-i klubnál.

Az olasz csapatok közül a Milan, valamint a Fiorentina is érdeklődik Álvarez iránt, és a firenzeiek a korábbi argentin válogatott, a jelenleg a klub technikai igazgatójának számít Nicolas Burdisso kapcsolatai révén helyzeti előnyből indulhatnak.

Igen ám, de a Real Madrid is megkörnykezte már Álvarez ügynökét, úgyhogy nagy verseny várható a játékosért, aki a Copa Américán és a vb-selejtezőn összesen ötször szerepelt eddig az argentin válogatottban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!