Visionhaus/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Az UEFA arra biztatja a klubokat, hogy a játékosok egészségügyi képzést kapjanak

Az Európai Labdarúgó Szövetség egy olyan protokoll bevezetését ajánlja, amely a futballisták fejsérüléssel kapcsolatos tudását bővítené.

Az UEFA egyik kiemelten kezelt problémája, hogy a fejsérülést szenvedő focisták a lehető leghamarabb megfelelő ellátást kapjanak. A legújabb javaslat szerint a klubokat és a válogatottakat is arra kéri a szövetség, hogy tanítsák meg labdarúgóiknak és stábtagjaiknak azokat az alapokat, mi a teendő, ha egy futballista eszméletét veszíti.

Ez egy nagyon komoly sérülés, amit megfelelően kell ellátni. Noha a kutatások szerint kevés esély van rá, hogy előfordul egy meccsen, mindenkinek jó, ha tudja, mi a teendő ilyenkor

– érvelt Tim Meyer, az UEFA egészségügyi igazgatója.

A klubok és a nemzeti csapatok is eldönthetik, hogy aláírják-e ezt a protokoll-tervezetet.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!