Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Naptár készült az Eb-ezüstérmes focista ikonikus testrészéről

Jack Grealish vádlijainak csodálatos világa. Ezzel a névvel került be a karácsonyi forgatagba az a naptár, amelyen a Manchester City klasszisának izmos lábikrái láthatóak 12 fotón. Semmi más, csak a vádlik.

Elég bizarr ötlet, de úgy tűnik, bevált, mivel a naptár megálmodója, Kevin Beresford azt mondja, már négyszáz darab elkelt belőle.

Beresford korábban készített már naptárat körforgalmakról, postaládákról, padokról, egy ízben pedig a korábbi angol válogatotott focista, a nyurga Peter Crouch ihlette meg, akinek minden képről épp a feje maradt le.

„400 naptárat már elvittek, úgy tűnik, a nők nem tudnak betelni vele. De srácok is vettek már belőle, azt gondolom, a barátnőjüknek adják majd ajándékba karácsonyra. Talán még Grealish testvére is rendelt egyet, mert Jónak hívják, és volt milyen vevőnk” – magyarázta Beresford.

A férfi nagy Aston Villa-drukker, és Grealish-t még mindig kedveli, annak ellenére, hogy a birminghamoi klubtól eligazolt a Manchester Cityhez. „Átállt a sötét oldalra” – mondja erről Beresford, aki azt mondja, a letűrt sportszár és az általa csak kolosszálisnak titulált vádli miatt könnyű felismerni az Eb-ezüstérmes focistát.

Ha egy kvízműsorban feladvány lenne Grealish vádlija, még azok is tudnák a választ, akik egyébként nem szeretik a futballt. Tudom, hogy a naptár megosztja az embereket, de művészként tekintek magamra, és mindegyik naptáram egyedi volt

magyarázta Beresford, aki 10 fontot (nagyjából 4300 forint) kér a naptárért.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!