Nemzetközi foci

Naptár készült az Eb-ezüstérmes focista ikonikus testrészéről

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Jack Grealish vádlijainak csodálatos világa. Ezzel a névvel került be a karácsonyi forgatagba az a naptár, amelyen a Manchester City klasszisának izmos lábikrái láthatóak 12 fotón. Semmi más, csak a vádlik.

Elég bizarr ötlet, de úgy tűnik, bevált, mivel a naptár megálmodója, Kevin Beresford azt mondja, már négyszáz darab elkelt belőle.

Beresford korábban készített már naptárat körforgalmakról, postaládákról, padokról, egy ízben pedig a korábbi angol válogatotott focista, a nyurga Peter Crouch ihlette meg, akinek minden képről épp a feje maradt le.

„400 naptárat már elvittek, úgy tűnik, a nők nem tudnak betelni vele. De srácok is vettek már belőle, azt gondolom, a barátnőjüknek adják majd ajándékba karácsonyra. Talán még Grealish testvére is rendelt egyet, mert Jónak hívják, és volt milyen vevőnk” – magyarázta Beresford.

A férfi nagy Aston Villa-drukker, és Grealish-t még mindig kedveli, annak ellenére, hogy a birminghamoi klubtól eligazolt a Manchester Cityhez. „Átállt a sötét oldalra” – mondja erről Beresford, aki azt mondja, a letűrt sportszár és az általa csak kolosszálisnak titulált vádli miatt könnyű felismerni az Eb-ezüstérmes focistát.

Ha egy kvízműsorban feladvány lenne Grealish vádlija, még azok is tudnák a választ, akik egyébként nem szeretik a futballt. Tudom, hogy a naptár megosztja az embereket, de művészként tekintek magamra, és mindegyik naptáram egyedi volt

magyarázta Beresford, aki 10 fontot (nagyjából 4300 forint) kér a naptárért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik