Nemzetközi foci

Gálázott a Liverpool, még mindig nyeretlen a Newcastle

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Szezonbeli tizenharmadik bajnokiján is nyeretlen maradt a Newcastle United, amely ezúttal az Arsenal otthonában szenvedett 2-0-s vereséget.

Kapcsolódó
A végén még szimpatikus csapat lesz a Chelsea?
Lassan kezdünk hozzászokni, hogy a Chelsea kezdőcsapatának felét angol, többségében saját nevelésű játékosok alkotják. Pedig nem volt ez mindig így.

Érdekesség, hogy a londoni együttes története során még egyszer sem szenvedett hazai pályán vereséget az aktuális utolsótól a Premier League-ben, a Newcastle-t pedig zsinórban tizedszer intézte el pályaválasztóként.

A hazaiak Bukayo Saka révén az 56. percben szereztek vezetést, és ugyan a csatár megsérült, a helyére beállt Gabriel Martinelli második érintéséből eredményes volt.

A gazdag arab tulajdonossal felturbózott Newcastle így 13 forduló után is nyeretlen, ilyen gyenge teljesítményre eddig egy csapat volt képes a Premier League-ben: a 2000–2001-es idényben a Derby County kezdett ilyen botrányosan. Végül a 14. körben, a Bradford City ellen megtört a jég (2–0) és a Derby végül ki tudta harcolni a bennmaradást a szezon végére.

A Liverpool rendkívül könnyedén, 4-0-ra nyert a vendég Southampton ellen, és miután a Crystal Palace 2-1-re kikapott otthon az Aston Villától, már csak a liverpooliak veretlen hazai pályán a Premier League-ben.

Premier League, 13. forduló

Arsenal – Newcastle United 2-0 (0-0)
gól: Saka (56.), Martinelli (66.)

 

Crystal Palace – Aston Villa 1-2 (0-1)
gól: Guehi (90+5.), illetve Targett (15.), McGinn (86.)

 

Liverpool – Southampton 4-0 (3-0)
gól: Diogo Jota (2., 32.), Thiago Alcantara (37.), Van Dijk (52.)

 

Norwich – Wolverhampton 0-0

 

Brighton – Leeds United 0-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik