Nemzetközi foci bajnokok ligája

Jack Grealish rögtön góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, kitömték az RB Leipziget

Michael Steele/Getty Images
Michael Steele/Getty Images

A Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 6-3-ra kikapott a Manchester City vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Már az első félidőben látszott, hogy komoly gondokkal küzd a német csapat, amely a Bundesligában is első négy meccséből hármat elbukott a mostani szezonban. Az angol csapat játékosai uralták a meccset, ráadásul Nordi Mukiele öngólja is hátráltatta a németeket, félidőben már 3-1 volt az állás.

Kapcsolódó

Cristopher Nkunku tudott csak kozmetikázni a lipcseieknek, de hiába lőtt mesterhármast, mindegyik találatára góllal válaszolt a Manchester City. Különösen Jack Grealish számára volt jó napja, aki élete első BL-meccsén játszott, de az első gólnál ő adta be a szögletet Nathan Aké fejesénél, majd az 56. percben saját maga is betalált.

Grealish egyébként Wayne Rooney óta az első angol játékos, aki góllal és gólpasszal mutatkozik be a BL-ben. A találkozó utolsó félórájában teljesen szétestek a vendégek, ráadásul Angelinót is kiállította a játékvezető, így a végén a csereként beálló Gabriel Jesus találata már a hatodik érvényes hazai gól volt, a City simán elverte a német liga ezüstérmesét. A meccsen Szoboszlai Dominik csereként állt be egyébként, de két pontatlan lövésig jutott csak.

A nap másik rangadóján az olasz Internazionale végig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlenre végez a Real Madrid csapatával. Aztán a 89. percben Valverde gyönyörű labdáját Camavinga tette egyből Rodrygo elé, a brazil pedig a hálóba lőtt. Ez döntött a három pont sorsáról.

A másik milánói klub, az AC Milan is kikapott, a Liverpool 3-2-re győzött hazai pályán egy fordulatos mérkőzésen. Trent Alexander-Arnold szólója végén előnybe hozta a hazai csapatot, de Mohamed Szalah kihagyott büntetője után fordítottak az olaszok. Térfélcsere után jóvá tette hibáját az egyiptomi és egyenlített, majd Jordan Henderson egy látványos kapáslövéssel döntötte el a meccset.

Meglepetésre a Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar trióval felálló PSG csak 1-1-re végzett a Club Brugge otthonában és az Atlético Madrid sem bírt a Portóval. Az Ajax viszont 5-1-re legyőzte a Sportingot, Sebastian Haller négy gólt is lőtt.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport:
Club Brugge (belga) – Paris Saint-Germain (francia) 1-1 (1-1)
Manchester City (angol)-RB Leipzig (német) 5-3 (3-1)

B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-FC Porto (portugál) 0-0
Liverpool FC (angol)-AC Milan (olasz) 3-2 (1-2)

C csoport:
Besiktas (török)-Borussia Dortmund (német) 1-2 (0-2)
Sporting CP (portugál)-AFC Ajax (holland) 1-5 (1-3)

D csoport:
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Sahtar Donyeck (ukrán) 2-0 (1-0)
Internazionale (olasz)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)

Olvasói sztorik