Pochettinónak menekülnie kéne a PSG-től – Henryék nem kímélték a párizsi sztártriót

Bár csak 2-1-re kapott ki a párizsi csapat Manchesterben, a játék képe alapján ennél sokkal nagyobb a baj a klubnál.

Bár vezetett Manchesterben, végül 2-1-re kikapott a Citytől a Paris Saint-Germain a Bajnokok Ligájában. A továbbjutás így is megvan Mauricio Pochettino csapatának, de az is biztossá vált egy fordulóval a csoportkör vége előtt, hogy másodikként várhatja majd a nyolcaddöntő sorsolását.

Kapcsolódó
A Real Madrid folytatta egyedülálló sorozatát a BL-ben
Amióta BL a sorozat neve, mindig sikerült abszolválni a csoportkört.

A PSG ugyan a francia bajnokságban magabiztosan vezet, a BL-ben nem annyira meggyőző a játéka. Sokan ezt annak tudják be, hogy elhibázott a csapat koncepciója, nem lehet egyszerre a pályán tartani Kylian Mbappét (ő szerezte a párizsiak gólját), Neymart és Lionel Messit, mert nem, vagy csak alig veszik ki a részüket a védekezésből, így pedig nem juthat messzire a Paris Saint-Germain. Csakhogy Pochettino keze meg van kötve abból a szempontból, hogy a hármas egyikét sem lehet a padon jegelni.

Pochetinónak menekülnie kell a PSG-től, ha megvan az esélye arra, hogy a Manchester United edzője legyen. Ha én a helyében lennék, már a meccs másnapján mennék a három sztárjuk miatt

fakadt ki Jamie Carragher a CBS BL-műsorában szerda este arra utalva, hogy az argentin szakember neve is felmerült a ManUnitednél Ole Gunnar Solskjaer menesztését követően. A stúdióban szintén ott ülő Thierry Henry is osztotta a véleményét a sztártrióval kapcsolatban.

„A modern fociban nem védekezhetsz hét emberrel. Képtelenség” – mondta az egykori kiváló csatár, aki azt hozta fel példaként, hogy elég megnézni a Chelsea-t, ott a támadók milyen nyomást helyeznek az ellenfélre a támadásépítés során, ezzel szemben a PSG-nél ez egyáltalán nincs meg, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a három támadó összesen próbálkozott egy szerelési kísérlettel a mérkőzésen.

Kapcsolódó
Neymar karrierje legrosszabb időszakát éli a BL-ben
Az egyenes kieséses szakaszra össze kell kapnia magát.

Pochettino ráadásul 1-1-es állásnál a középpályáról lehozta Gueyét, Angel Di María állt be a helyére, ami szintén nem javított a párizsiak védekezésén.

Ami a folytatást illeti, eddig olyan csapatok biztosan csoportelsők a Manchester City mellett (amelyet értelemszerűen nem kaphat ellenfélként a PSG), mint a Liverpool, az Ajax, Bayern München és a Manchester United.